Twitter acayip bir yer: Birbiriyle alakası olmayan 3 kişiyi bir fotoğraf buluşturdu

Twitter, sosyal mecralar içerisinde ne yoğun etkileşim alan yerlerden birisi olarak anılıyor.
Twitter, sosyal mecralar içerisinde ne yoğun etkileşim alan yerlerden birisi olarak anılıyor.

Sosyal medya günümüzde iletişimin merkezine oturmuş bir platform konumunda bulunuyor.

Her yaş grubunun kullandığı bu platformların içerisinde en yoğun ve en hızlı etkileşim alan mecralardan biri ise Twitter olarak biliniyor.

Sosyal mecranın bu etkileşim gücü sayesinde Mehmet Bayram isimli bir fotoğrafçının 2 yıl önce çektiği karelerden birisi Prof.Dr. Ali Şükrü Çoruk'un karşısına çıktı.

Beğendiği fotoğrafı kitabında kullanmak isteyen Çoruk, Bayram'a ulaşmak için harekete geçti.

Kişisel medya hesabından çağrıda bulunan Ali Çoruk, kullanıcılardan birinin yardımı sayesinde fotoğrafçıya kolayca ulaştı.

Alakası olmayan üç kişiyi buluşturan sosyal mecra gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Her alanda kullanılan sosyal medya insanların paylaşımlarının değerlendirildiği bir platform haline gelmeye başladı. Yazı ya da fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşan kullanıcılar, birçok kişiye ulaşıp onların beğenisine sunma fırsatı yakalıyor. Bunlardan biri de fotoğrafçı Mehmet Bayram oldu.

Bayram'ın, uzun zaman önce çektiği ve silmeyi unuttuğu bir dosyanın içerisinde bulunan fotoğraflarından birisi Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk'un karşısına çıktı. Fotoğrafı çok beğenen Çoruk, kitabında kullanmaya karar verdi.

Sosyal medyanın etkileşim gücü

Sosyal medya insanların paylaşım yaparak, birbirleriyle etkileşim halinde oldukları bir platform olarak biliniyor. Bu paylaşımlar, kullanıcılar adına farklı kapıların açılmasını sağlıyor.

Bu kullanıcılardan biri olan fotoğrafçı Mehmet Bayram'ın, 2 yıl önce çekip Twitter hesabına koyduğu bir fotoğraf Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk'un kitabında yer alacak.

Fotoğraf karşısına çıkınca çok beğenen Çoruk, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, ''Arkadaşlar, bu fotoğrafçı arkadaşımızı tanıyan var mı? acilen kendisine ulaşmam gerekiyor. Çektiği ve bir kuruma verdiği fotoğraflardan bazılarını bir çalışmada kullanmak istiyorum. İlgili kurumda ismini hatırlamıyorlar '' dedi. Bunun üzerine devreye giren kullanıcılardan birisi Ali Çoruk'a yardım ederek Mehmet Bayram'ı bulmasını sağladı. Bu durum sosyal medyanın ne kadar çok kullanıcıya ulaştığını bir kez gösterdi.

'Twitter acayip bir yer'

Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk'un, Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma fotoğrafçı Mehmet Bayram'ı tanımayan ancak paylaşımlarını gören bir kullanıcı dönüş yaparak yardım etti. Fotoğraflarının bir kitapta yer alacağını öğrenen Mehmet Bayram, ''2 yıl önce yaptığım bir çekimin dosyasından silmeyi unuttuğum fotoğrafımı @alisukrucoruk'un bulması, "tanıyan var mı" diye Twitter'dan sorması ve tanışmadığımız @kubratolak'ın beni tanıması sonucunda önemli bir kitapta fotoğraflarım yer alacak nasipse.. Twitter acayip bi yer'' diyerek hem şaşkınlığını hem sevincini dile getirdi. Alakası olmayan 3 kişiyi bir amaç için buluşturan sosyal medya gücünü bir kez daha gösterdi.

Sosyal medya, kullanıcılarının sesini duyurma konusunda yardımcı oluyor

Sosyal medyanın etkileşim gücü her geçen gün artıyor. Kullanıcıların her anlamda birbiriyle iletişim kurdukları mecraların en popüleri ise Twitter olarak biliniyor.

Bu tarz mecralar, insanların her konuda sesini duyurmaya yardımcı oluyor. Bu platformlar, bünyesinde bulunan paylaşımları dünya çapında birçok kullanıcıya ulaştırıyor. Her konuyla ilgili en yoğun paylaşımın yapıldığıyer olan Twitter ise bazı örneklerle ön plana çıkıyor. İşte o örneklerden bir kaçı;

  • Twitter'ı aktif kullanan isimlerden biri olan Cem Yılmaz geçtiğimiz aylarda kendisine gelen, “Abi Arif v 216’da şarkı söylenen sahnedeki piyanoyu güzel sanatlarda okuyan üç öğrenciye bağışlamayı düşünür müsün?” sorusuna kayıtsız kalmayarak bu isteği yerine getirmiş ve piyanoyu hediye etmişti.


  • Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim döneminde kendisini sosyal medya üzerinden sahura davet eden öğrencileri kendi kişisel hesabından cevap vererek bu isteği geri çevirmedi.

Twitter'dan davette bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Güngör Atak, ''Sayın Cumhurbaşkanım, bir gece de bizim Hüseyin Gazi Yurdunda sizi misafir etsek de sahuru birlikte yapsak?'@RT_Erdogan'' dedi.

  • Cumhurbaşkanı bu daveti geri çevirmeyerek, "Çayınız hazırsa geliyorum." yanıtını verdi.
  • Twitter'ı en iyi kullananlardan biri olan Haluk Levent zor durumda olan insanların sesini duyurarak onlara yardımcı oluyor. Kullanıcıları sayesinde birçok kişiye ulaşan Levent, sosyal medyanın etkileşim gücünü en iyi gösterenlerden birisi olarak biliniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >