Sahte profesör oyuncuyu film setinde dolandırmaya kalkışmış

Sahte Doktor Cüneyt Turan
Sahte Doktor Cüneyt Turan

Akıllara durgunluk veren olay, Şafak Sezer'in yeni çekmeye başladığı 'Yalan Dolan' filminin setinde ortaya çıktı. Olaylar usta oyuncu Yıldırım Öcek'in geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası sağlığının bozulması ve üzerine Şafak Sezer'in yıllardır tedavi için tercih ettiği doktoru Cüneyt Turan'ı tavsiye etmesi üzerine başladı.

Ünlü oyuncu Yıldırım Öcek fazla kilolarından kurtulmak için mide ameliyatı olmuştu. Ameliyat sonrası kilo kaybetmeye başlayan Öcek, kilo kaybının önüne geçemedi.

Geçirdiği mide ameliyatı öncesi ve sonrası
Geçirdiği mide ameliyatı öncesi ve sonrası

Hızlı kilo kaybı neticesinde şeker ve benzeri rahatsızlıklar yaşayan ünlü sanatçı, Şafak Sezer'in tavsiye ettiği doktor Cüneyt Turan ile irtibata geçti.

'Sahte' Doktor Cüneyt Turan
'Sahte' Doktor Cüneyt Turan

Bu trajikomik hikayeyi Demir Karahan'dan dinleyen Milliyet Gazetesi köşe yazarı Ali Eyüboğlu, olayın perde arkasını köşesinde şu sözlerle paylaştı.

“Yıldırım Abi (Öcek), kilolarından kurtulmak için mide operasyonu geçirdi ama zayıflamayı durduramaz hale geldi. Her yerinde yaralar çıktı. Sezer, ‘Benim beyin cerrahı profesör bir arkadaşım var, çağırayım sete gelsin ve sana bir baksın. Bana da bir ilaç yaptı, ne şekerim kaldı, ne bir rahatsızlığım. Adam aynı zamanda Rockefeller Ailesi’nin damadıydı, yeni ayrıldı’ dedi. Şafak’ın aradığı profesör çok geçmeden siyah zırhlı bir Mercedes’le geldi. Karavana yemekler söylendi, sohbet başladı. Adam bir ara, çantasından evrak çıkarıp, ‘Kıbrıs Havalimanı’nı yaptım, Taş Yapı’nın sahibi Emrullah’tan 32 milyon euro alacağım var’ bile dedi.

Bir ara Yıldırım’a baktı, ‘Abi sen ölürsün. Çok yanlış yaptın’ dedi, hepimiz buz kestik. Rengi sararan Yıldırım Abi, ‘Ne yapacağım?’ deyince adam, ‘Seni bir daha ameliyat edeceğim. Şimdiye kadar 10 bin beyin ameliyatı yaptım, bir tane ex’im yok’ dedi, ardından ekibinden doktorları aradı.

‘Şekerimi yok etti’

Doktor bu sözleri ardından Yıldırım Öcek'in güvenini kazanmış olacak ki ünlü oyuncu doktora yaşadığı sıkıntıları bir bir anlatmaya başlıyor. 'Sahte' doktor ünlü oyuncudan bugüne kadar kullandığı tüm ilaçları çöpe atmasını ona özel hazırlayacağı ilacı içtikten sonra hiç bir sıkıntısının kalmayacağını belirtiyor. Referans olarak da Şafak Sezer'in kullandığı formülü gösteren doktor, Öcek'i kendi ilaçlarını kullanması için ikna ediyor.

Doktorun hazırladığı karışım

Beş litrelik pet şişe içinde yolladığı ilacı sabah-akşam beşer damla içmesini isteyen 'Sahte' doktor, eğer bu ilacı düzenli olarak kullanırsan beş ay sonra istediğin baklavayı böreği yiyebilirsin vaadini de vermeyi ihmal etmiyor.

Trajikomik olay doktorun tutuklanması ile son buluyor

Lise diploması dahi olmayan sahte doktorun tutuklandığı haberini televizyonlardan öğrenen Öcek, doğrudan Şafak Sezer'i arıyor. Şafak Sezer'e doktorun verdiği ilaçları içmeye başladığını bir şey olup olmayacağını soran ünlü oyuncu, Şafak Sezer'den 'Abi sen bir gün içmişsin, biz bunu 5 yıldır içiyoruz' demesiyle olay komik bir hal alıyor.

Bu komik bir o kadar da düşündürücü olay, insanlar ne kadar bilinçli olurlarsa olsunlar hastalık gibi suistimale açık olaylarda ne kadar kolay inandığımızın bir örneği gibi.

Belki Şafak Sezer bu olayı anlatan bir film çekmeye düşünebilir...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >