Ünlü sanatçı Can Gürzap taburcu oldu

Can Gürzap
Can Gürzap

Geçirdiği trafik kazası sonucu Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan oyuncu Can Gürzap, bugün taburcu oldu.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isterken, 21 yaşındaki F.H.'nin kendisine motosikletiyle çarpması sonucu yaralanmış, sanatçının kafa ve göğüs travması geçirdiği belirtilmişti.

Gürzap'a çarpan 21 yaşındaki Suriye uyruklu F.H., Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından emniyete götürülmüştü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.H, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Can Gürzap taburcu edildi

Can Gürzap
Can Gürzap

Vücudunda ve yüzünde ufak çapta yaralar oluşan sanatçı Can Gürzap, bugün taburcu edildi. Gürzap’ın bir süre evinde istirahat edeceği belirtildi.

Can Gürzap kimdir?

Can Gürzap
Can Gürzap

26 Mayıs 1944 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı.

Uzun yıllar Ankara Devlet Konservatuvarı’nda akademisyenlik yaptı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog Sunuculuk ve Dil Okulu’nda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı Ödülü'ne layık bulunmuştur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >