Ünlü sanatçı Fatma Girik, takıntılı hayranından davacı oldu

Ünlü sanatçı Fatma Girik, takıntılı hayranından davacı oldu
Ünlü sanatçı Fatma Girik, takıntılı hayranından davacı oldu

Ünlü sanatçı Fatma Girik, 40 yıllık takıntılı hayranından şikayetçi oldu. Girik, Bodrum Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olarak kabul edilen ünlü sanatçı Fatma Girik, 40 yıllık takıntılı hayranı M.A.’yı, aşırı ilgisinden bunalarak dava etmişti.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davaya sağlık sorunları nedeniyle gidemeyen Fatma Girik, Bodrum 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Fatma Girik
Fatma Girik

Hakim karşısına çıkan Girik, yıllardır yaşadığı sıkıntıları mahkemede anlattı. Hiç beklenmedik anlarda hayranını karşısında gördüğünü anlatan Girik, M.A.’nın her defasında kendisine hayranlığını dile getirdiğini son olarak hastanede yattığında odasına bir not bıraktığını belirtti.

Fatma Girik
Fatma Girik

Girik, kendisine bırakılan not üzerinde, “Keşke seni zamanında sırtıma koyup kaçırsaydım, yapmadığıma pişmanım” şeklinde kelimeler yer aldığını anlattı.

Mahkeme çıkışında kısa bir açıklama yapan Girik, İstanbul’a gidemediği için Bodrum’da ifade verdiğini bundan sonrasını avukatlarının takip edeceğini ifade etti.

Fatma Girik
Fatma Girik

Öte yandan evrak işleminin bitmesi sonucu dosyanın, davanın açıldığı İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne iadesine karar verildi.

Fatma Girik kimdir?

Fatma Girik
Fatma Girik

12 Aralık 1942'de İstanbul Sultanahmet'te dünyaya gelen Türk Sineması'nın ünlü kadın yıldızlarından Fatma Girik, Cağaloğlu Kız Lisesi'nde okurken orta 2. sınıfta okulu bıraktı. Oyunculuk kariyerine 1957 yılında "Leke" isimli bir köy filimiyle başladı. 1960 yılında oynadığı "Ölüm Peşimizde" adlı filmde canlandırdığı kötü bir ağabeyin kız kardeşi rolüyle, Türk Sineması'nın başarılı yıldızları arasındaki yerini aldı. 1968 yılında şarkıcılığa başlayan sanatçı, çevirdiği köy filmleriyle bir çok ödül kazandı. Sinemanın krizinden sonra TRT'deki "Gönül Dostları" adlı diziyle televizyona geçti. Bu diziyle başta Kültür Bakanlığı olmak üzere çeşitli kurumlardan ödüller aldı. 1988 yılında Şişli Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini 5 yıl sürdürdü. Başkanlığının ardından tekrar ekranlara dönen sanatçı, "Söz Fato'da" adlı realite programının sunuculuğunu yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >