İki sezondur ekrandan uzak kalan ünlü oyuncu geri dönüyor

Elçin Sangu

Rol aldığı dizi ile milyonlarca hayran edinen Elçin Sangu, çok farklı bir rol ile ekrana geri dönüyor.

Son olarak Yaşayamayanlar adlı vampir temalı internet dizisinde rol alan Elçin Sangu, ekrana geri dönüyor. Geçtiğimiz sezon Kanal D'nin yüzü olarak tanıtım filminde rol alan ancak herhangi bir projede yer almayan Sangu, yeni sezonda Atv dizisinde başrol olacak.

Elçin Sangu
Elçin Sangu

Elçin Sangu'yu yeni projesinde nasıl izleyeceğiz?

Kiralık Aşk dizisiyle yıldızını parlatan ve başta Elidor olmak üzere birçok markanın reklam yüzü olan Sangu, yeni dizisinde bir polisi canlandıracak.

Can Kırıkları adını taşıyan projede, iki kadın polisin hikayesi anlatılacak. Dizinin yönetmeni Mehmet Yiğit Alp olacak.

Elçin Sangu hakkında

Elçin Sangu
Elçin Sangu

11 Temmuz 1985 tarihinde İzmir'de ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Aslen Çerkes kökenlidir. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir yıl kadar özel bir tiyatroda sahne aldı. 2006 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünü burslu kazandı fakat okulu yarım bıraktı.

Sanat danışmanlığını Haldun Dormen'in yaptığı "Sahne tozu" tiyatrosunda eğitimler aldı. Sadece tasarımcı ürünlerinin satıldığı bir e-butik olan ikonogami.com'a ortak oldu. İzmir'de tiyatro yaparken tesadüf eseri kendisini bir anda 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde önemli bir rolde buldu.

Oyunculuğa ilk kez 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde başladı, Aşk Kaç Beden Giyer dizisi ile devam etti. 2014 yılında başlayan Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Kurt Seyit Şura adlı dizide Güzide karakterini canlandırdı. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

2015 yılında "Sevdam Alabora" adlı dizide Kadir Doğulu, Mustafa Avkıran ve İlker Kızmaz ile başrolü paylaştı. 19 Haziran 2015 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan ve baş rollerini Barış Arduç, Salih Bademci, Sinem Öztürk, Nergis Kumbasar ve Levent Ülgen ile paylaştığı "Kiralık Aşk" adlı dizide Defne Topal karakterini canlandırdı.

Bu dizide elde ettiği şöhret ile kısa sürede ülkenin en popüler ve en çok aranan kadın oyuncularından biri oldu. Elidor, Beymen vb. büyük markaların reklam yüzü oldu. Sangu, son olarak Yaşayamayanlar adlı internet dizisinde Birkan Sokullu ve Kerem Bursin ile başrolü paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >