Vedat Milor 'balık' tartışmasından aylar önce GZT'ye açıklamıştı: "18 yaşına kadar ağzıma koymadım"

Vedat Milor
Vedat Milor

● Türkiye'nin en önemli Gastronomi yazarı ve akademisyen Vedat Milor; geçtiğimiz yıl yaptığı 'menemen soğanlı mı olur?' anketine bir yenisini daha ekledi.

Milor yine Twitter üzerinden başlattığı ankette takipçilerine 'balığa limon sıkılır mı?' sorusunu yöneltti.

● 24 saat sürecek ankette sonuçlar netlik kazanmazken, Milor kendi cevabını aylar önce GZT'ye verdiği röportajda açıklamıştı.

Türkiye'de yemek konusu açıldığında ilk fikrine başvurulan isimlerin başında gelen, gastronomi yazarı Vedat Milor'dur. Milor, son birkaç yıldır da sosyal medyayı etkin kullanarak yemek konusundaki bilgi birikimini takipçileriyle paylaşıyor. Belki de bu sosyal medya etkileşimini en iyi şekilde yapan ünlü isimlerden birisi olan Milor'un sadece Twitter hesabında 1 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Vedat Milor, aklına takılan soruları hiç çekinmeden takipçilerine sorabiliyor. Örneğin sosyal medyayı yeni kullanmaya başlayan Milor, yeri geldiğinde hangi üslupla Tweet atması gerektiğini dahi takipçilerine soruyor. Bunun yanı sıraMilor, gastronomiyle ilgili birçok soruyu da takipçilerine anket aracılıyla iletiyor. Nitekim geçtiğimiz yıl yaptığı 'Menemen soğanlıolur soğansız mı?' anketi gündemi bir hayli meşgul etmiş ve eğlenceli bir tartışma çıkartmıştı.

Milor, bu yıl bu anketlerine bir yenisini daha ekledi. Dün attığı Tweetle bir duyuru yapan usta yazar, yarın yapacağı anketin hakkında takipçilerine bilgi vermişti.

Milor'dan bu yılın yemek anketi geldi

Vedat Milor bugün itibariyle sosyal medyada çok konuşulacak bir anket başlattı. Usta yazar anketinde, Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı? sorusunu takipçilerine yöneltti. kısa süre içerisinde 100 bine yakında katılımın olduğu anket, tam 24 saat sürecek.

Anketin sonuçları henüz netlik kazanmazken, Milor kendi cevabını aylar önce GZT'ye verdiği özel röportajdapaylaşmıştı.

Balığı 17-18 yaşına kadar ağzıma koymadım. Kabuklu deniz ürünlerine de daha sonra başladım.

Milor verdiğiröportajda, küçükken çok seçici olduğu için 18 yaşına kadar balık yemediğini söylemişti. Konuşmasına devam eden Milor, açıklamasını şu sözlerle tamamladı.

  • Hayatın her alanında mümkün olduğunca güzellikler görmeye çalışan biriyim. Çocukluğumda evde çok iyi yemeklerde pişerdi ama ben de her çocuk gibiydim. Yemeklerde biraz seçiciydim. Kemikli et gördüğüm zaman yiyemezdim. Benim için ayırırlardı. Balığı 17-18 yaşına kadar ağzıma koymadım. Kabuklu deniz ürünlerine de daha sonra başladım. Büyürken seçici ve az şey yiyen biri olarak büyüdüm. Sonrasında yavaş yavaş her şeyin tadına bakmaya başladım.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >