Vedat Milor 'Mavi tık nasıl alınır?' diye sordu; Twitter'a yorum yağdı

Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, sosyal medyayı aktif kullanan ünlü isimlerin arasında yer alıyor.
Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, sosyal medyayı aktif kullanan ünlü isimlerin arasında yer alıyor.

Sosyal medyayı aktif kullanan ünlü isimler arasında yer alan gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, sosyal medya hesabından 'Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?' anketi yapmıştı. Ülkenin en popüler yemek yazarlarından biri olan Milor, Twitter hesabından 'Mavi tık nasıl alınır?' sorusunu sorarak sosyal medyada gündem oluşturdu.

Gurme Vedat Milor, son olarak Instagram hesabından çok tartışılacak bir paylaşımda bulundu. Milor, 'Bundan sonra Türk lokantalarından video paylaşmayacağım' dedi. Milor, son olarak ise Twitter hesabından paylaştığı 'Mavi tik nedir?' sorusuyla gündem oldu. Milor'un paylaşımı, yorum yağmuruna tutuldu.

Mavi tik nedir, mavi tik nasıl alınır?

  • Sosyal medya hesap onaylatma ya da bir diğer adıyla mavi rozetli Instagram hesapları; istek sonucunda, Instagram tarafından uygun görülen profillere kullanıcı adının yanında mavi renkli tik işareti konulması ile oluşur.
  • Bu sayede profiller; onaylı Instagram hesabı ya da doğrulanmış hesap olarak adlandırılmaktadır.
  • Kesinlikle okunmalı: Twitter'da mavi tik nasıl alınır?

"Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" sorusuyla gündem oldu

Türk mutfağının hem pratik hem de leziz yemeği 'menemen', dünyaca tanınan lezzet ustası Vedat Milor'un bir sorusuyla ülke gündemine oturmuştu. Milor'un Twitter'da sorduğu, "Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" sorusuyla yaptığı ankete 17 saatte 282 bin kişi katıldı. Soğanlı ve soğansız olur diyenler % 50'şer çıktı.

Mavi tik başvurusu nasıl yapılır?

                                    
                                    
                                    
                                    Sosyal medya platformu kişilerin başvuruları olmadan kendisi otomatik olarak onaylıyordu. Ancak ilk olarak geçtiğimiz ay Avustralya’da test edilmeye başlanan ve artık dünya geneline yayılan uygulamayla mavi tık almak mümkün hale geldi. Profil sayfanızdaki ayarlar kısmından onaylı hesap için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak burada 'başvuru' kelimesinin altını çizmek gerek. Çünkü bu özellik her ne kadar kullanıcılara Ayarlar altında sunulacak olsa da, sonuçta 'başvuru'dan öte bir şey olmayacak. Yani siz başvuracaksınız; Instagram gerçekten hesabınızın mavi tik almasına gerek olup olmadığını kontrol edecek ve gerekli görürse bu talebinize olumlu dönüp sizi onaylı hesaba geçirecek.


Fotoğraflardaki adımları takip ederek siz de hesabınızın doğrulanmasını talep edebilirsiniz.
Mavi tik başvurusu nasıl yapılır? Sosyal medya platformu kişilerin başvuruları olmadan kendisi otomatik olarak onaylıyordu. Ancak ilk olarak geçtiğimiz ay Avustralya’da test edilmeye başlanan ve artık dünya geneline yayılan uygulamayla mavi tık almak mümkün hale geldi. Profil sayfanızdaki ayarlar kısmından onaylı hesap için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak burada 'başvuru' kelimesinin altını çizmek gerek. Çünkü bu özellik her ne kadar kullanıcılara Ayarlar altında sunulacak olsa da, sonuçta 'başvuru'dan öte bir şey olmayacak. Yani siz başvuracaksınız; Instagram gerçekten hesabınızın mavi tik almasına gerek olup olmadığını kontrol edecek ve gerekli görürse bu talebinize olumlu dönüp sizi onaylı hesaba geçirecek. Fotoğraflardaki adımları takip ederek siz de hesabınızın doğrulanmasını talep edebilirsiniz.
"Bundan sonra artık sadece yabancı video koyacağım"

                                    
                                    
                                    
                                    "Hamdi'yle ilgili yazılanları gördüm. Evet, doğru bana özel servis yapılıyor. Çünkü beni tanıyorlar. Yapacağım bir şey yok. Hiç kimse Saruja'yı beğenmemişti. Suriye lokantası. Orada yapılmadı mesela beni tanımıyorlardı. Kimseyi tanımıyorlar zaten Türkiye'de. Gittiğim zaman böyle oluyor. Kararım şu artık: Burada yapacak bir şey yok. Zaten video çekmek de dert. Bundan sonra artık sadece yabancı video koyacağım. Türk lokantası videosu koymayacağım. Bitmiştir. Hürriyet gazetesinden ya da yazılardan okursunuz. Ama yabancı lokantalarda tanıyorlar. Onların videosunu koyacağım. İsteyenlerin ufku genişler."
"Bundan sonra artık sadece yabancı video koyacağım" "Hamdi'yle ilgili yazılanları gördüm. Evet, doğru bana özel servis yapılıyor. Çünkü beni tanıyorlar. Yapacağım bir şey yok. Hiç kimse Saruja'yı beğenmemişti. Suriye lokantası. Orada yapılmadı mesela beni tanımıyorlardı. Kimseyi tanımıyorlar zaten Türkiye'de. Gittiğim zaman böyle oluyor. Kararım şu artık: Burada yapacak bir şey yok. Zaten video çekmek de dert. Bundan sonra artık sadece yabancı video koyacağım. Türk lokantası videosu koymayacağım. Bitmiştir. Hürriyet gazetesinden ya da yazılardan okursunuz. Ama yabancı lokantalarda tanıyorlar. Onların videosunu koyacağım. İsteyenlerin ufku genişler."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >