Vedat Milor: Rüyalarıma giriyor artık kuzu yemeyeceğim

Ünlü gurme ve yazar Vedat Milor.
Ünlü gurme ve yazar Vedat Milor.

Türkiye'nin en ünlü gastronomi yazarlarından Vedat Milor, yeme içme alışkanlıklarını değiştirdiğini açıkladı.

Milor, bugüne kadar yemekte ayrım yapmadığını fakat 23 yaşında olsa vegan besleneceğini bunun sebebini ise artık etlerin eskisi kadar lezzetli olmamasına bağladı.

● Geçtiğimiz günlerde 20 günlük süt kuzusu yediği için eleştirilen Milor, o günden sonra kötü rüyalar gördüğünü artık kuzu yemeyeceğini belirtti.

Sosyal medyayı en aktif ve yararlı olarak kullanan isimler listelense galiba Vedat Milor bu sıralamanın en üstünde yerini alır. Özellikle son birkaç yıldır Twitter ve Instagram hesaplarını takipçilerine yönelttiği sorular ve onların verdikleri cevaplara göre oldukça interaktif şekilde kullanıyor. Hal böyle olunca olumsuz eleştiriler de oldukça rahatsız edici ve etkileyici boyutlara gelebiliyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde 20 günlük bir süt kuzusu yemesi ve bunu Twitter'da yazması sonrasında takipçileri tarafından oldukça fazla eleştiriye maruz kaldı.

Milor verdiği röportajda artık kuzu yemeyeceğini açıkladı.
Milor verdiği röportajda artık kuzu yemeyeceğini açıkladı.

''Şimdiki aklım olsa vegan olurdum''

Vedat Milor, Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'na verdiği röportajda beslenme alışkanlıklarının ne ölçüde değiştiğini aslında zaten çok fazla ot tüketen birisi olduğunu söyledi. Milor sözlerine ''şimdiki aklımla 23 yaşında olsaydım vegan beslenirdim, ama benim çocukluğumda et daha iyiydi. Bir de daha çeşitli etler yeme şansım vardı...'' devam etti.

Kötü rüyalar görüyorum artık kuzu yemeyeceğim

Sosyal medyada takipçilerine yediği 20 günlük süt kuzusunun lezzetinden ve İspanya'ya yolu düşenlere bu yemeği tatmalarını tavsiye eden Milor, sosyal medyadan gelen tepkilerden nasibini aldı. Semercioğlu'na yaptığı açıklamada Milor, eleştirilerden etkilendiğini ve bu yüzden çok kötü rüyalar görmeye başladığını artık kuzu yemeyeceğini açıkladı.

Milor, gelen eleştirileri daha önce şu sözlerle cevaplamıştı

Vedat Milor 20 günlük süt kuzusu yediği ve bunu takipçilerine önerdiği için birçok eleştiri aldığını fakat bunu anlamlandıramadığı daha öncesinde verdiği bir röportajda şu sözlerle açıklamıştı:

Bu tepkileri anlamakta zorlanıyorum. Her konuda kolayca kutuplaşan insanlar olduk. Benim yüzümden şimdi de İspanya ile savaşın eşiğine gelmeyelim de! Neden derseniz, olayın aslını anlatayım:

Milor, İspanya'da 20 günlük süt kuzularından yapılan et yemeğini takipçilerine tavsiye etmişti.
Milor, İspanya'da 20 günlük süt kuzularından yapılan et yemeğini takipçilerine tavsiye etmişti.

20 günlük süt kuzusu’ ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O programda İspanya’nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen ‘churra’ cinsi kuzulardan bahsediyordum. Bu kuzular o bölgede genellikle üç haftalıkken kesilir. Üç saat pişirilir ve bütün halde masaya getirilip dört porsiyona bölünür. İspanya’nın milli yemeklerindendir. Ben genellikle sebze ve balık ağırlıklı beslensem bile, İspanya’ya gittiğimde karşıma çıkarsa bu yemeği kaçırmam.

Valladolid’deki Mannix gibi bir restoranda yenmesini tavsiye ederim. Ama uyarayım: Önceden rezervasyon yaptırmak gerekir.”


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >