Yalısı yüzünden davalık olan Ebru Gündeş'in beraat kararına bakanlıktan itiraz

Şarkıcı Ebru Gündeş'in beraat ettiği yalı davasında eşi Rıza Sarraf için ayrı bir dosya açıldı. Davaya ABD'de bulunan eşi Sarraf katılmadı.
Şarkıcı Ebru Gündeş'in beraat ettiği yalı davasında eşi Rıza Sarraf için ayrı bir dosya açıldı. Davaya ABD'de bulunan eşi Sarraf katılmadı.

Başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, Kanlıca'daki yalısı yüzünden zor zamanlar geçiriyor. Yalısına Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle dava açılan Gündeş mahkeme tarafından verilen karar ile beraat etti. Ancak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şarkıcının beraat kararına itiraz ederek istinaf yoluna başvurdu.

Başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, son zamanlarda eşi Rıza Sarraf tarafından alınan Kanlıca'daki yalısı yüzünden zor zamanlar yaşıyor. Gündeş, Beykoz'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İfadesi alınan şarkıcı beraat etmişti. Ancak,mahkemenin kararına bakanlıktan itiraz geldi.

Mahkemeden beraat kararı çıktı

Ebru Gündeş, Beykoz'da eşi Rıza Sarraf'la kendisine ait olan ikiz yalılara kaçak kat ekleyip, dışarıdan asansör yaptırdıkları iddiasıyla, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 11 Mart'ta beraat etti.

ABD'de bulunduğu için Rıza Sarraf'ın ifadesi alamayan mahkeme, bunu gerekçe göstererek Sarraf'ın dosyasını Gündeş ve Gökdemir'in dosyasından ayırarak ayrı bir esasa kaydetti. Diğer sanık inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ebru Gündeş ve eşi Rıza Sarraf.
Ebru Gündeş ve eşi Rıza Sarraf.

Bakanlık itiraz etti

Mahkeme tarafından beraat kararı verilen Ebru Gündeş için Çevre ve Turizm Bakanlığı itiraz etti. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre,"12 Nisan'da beraat kararına karşı istinaf yoluna başvurulmuştur" ifadeleri kullanıldı. Gündeş'in eşi içinse ayrı bir dosya hazırlandı.

Ebru Gündeş, son zamanlarda yeni çıkardığı şarkılar ile gündeme geliyor.
Ebru Gündeş, son zamanlarda yeni çıkardığı şarkılar ile gündeme geliyor.

Mahkeme yalıyı incelemeye karar verdi

İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7. duruşmasına ABD'de bulunan Rıza Sarraf katılmazken mahkeme suça konu olan yalıda keşif yapılmasına karar verdi.

Fen, inşaat mühendisi ve mimardan oluşan 4 kişilik bilirkişi heyeti ile suça konu taşınmazda keşif yapılmasına karar veren mahkeme, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sanığın yakınlarından anahtar temin edilmesini, anahtarın bulunmaması halinde de çilingir vasıtası ile suça konu taşınmazın açılarak keşfe hazır hale getirilmesine karar verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >