Yeni Wolverine kim olur

Marvel evreninin en çok sevilen karakterlerinden biri olan Wolverine serisinin yeni filmi Logan geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Bu filmle Wolverine karakterini oynayan Hugh Jackman son kez kez Wolverine olarak karşımıza çıktı. Bundan böyle Wolverine karakterini sinemada yeni bir yüzle izleyeceğiz. Fakat, yeni Wolverine kim olacak? Sinema tutkunları sinema forumlarında bu soruya yanıt arıyor.

3 gün önce vizyona giren Logan filmiyle son kez Wolverine olarak izleyicilerin karşısına çıkan Hugh Jackman, artık yeni projelerle adını duyuracak ve Wolverine karakteri olarak sinema severlerin karşısına yeni bir isim çıkacak. Vizyona girdikten sonra tepkiler alan, sahip olduğu aksiyon ve macera yanında dram konusunun da güzel bir şekilde işlenmesi nedeniyle Wolverine hayranlarını derinden etkileyen Logan, yapımcılarının yüzünü güldürse de karakterin hayranlarını üzecek gibi gözüküyor.

Marvel forumlarında konu belli: yeni Wolverine kim olmalı?
Marvel forumlarında filmi izleyen seyirciler tartışmalara başladı bile: Zira açılan bazı konularda hayranlar yeni Wolverine olarak kimi, neden görmek istediklerini deklare ediyor. Hatta bazı kullanıcıların birbirleriyle ciddi bir tartışmaya girdiği de görülüyor. Zira Wolverine hayranlarının bir kısmı henüz bunun için çok erken olduğunu belirtip Hugh Jackman'ı ne çabuk unutulduğunu savundular ancak bazı kısım ise usta oyuncu Hugh Jackman'ın yerinin asla dolmayacağını ama yeni Wolverine'nin kim olacağının da yapımcı şirket 20th Century FOX'un fazla uzatmadan bir an önce seçmesi gerektiğini söylediler.

Forumda tartışılan isimler arasında en çok olumlu tepki alan isimler ise Supernatural dizisinden tanıdığımız Jared Padalecki ve Hint sinemasının vazgeçilmez ismi Shah Rukh Khan oldu. Hugh Jackman yaptığı bir açıklamada “bırakma” kararından dolayı rahat olduğunu ve kendisinden sonra Wolverine'yi Shah Rukh Khan'ın canlandırmasını istediğini belirtmişti. Bu açıklama sonrası bir çok hayran da benzer şekilde Hintli yıldızın ismini deklare etmeye başladı ve görünen o ki kabullendi bile.

Şuan için yeni Wolverine karakterini kimin oynacağını söylemek çok zor zaten yapımcı şirket FOX bu konuda sır vermiyor. Peki, sizce yeni Wolverine kim olmalı?

BONUS: Logan filmi hakkında kısa bir bilgi
Logan: Wolverine, James Mangold tarafından yönetilen ve Marvel Comics'in kurgusal karakteri Wolverine'den uyarlanan 2017 yapımı Amerikan süper kahraman filmi. X-Men film serisinin onuncu ve Wolverine karakterinin üçüncü ve son filmi olarak tasarlandı. Film Mark Millar ve Steve McNiven tarafından üretilen İhtiyar Logan'dan esinlenerek beyazperdeye uyarlandı. 3 gün önce vizyona giren film ülkemizde de yoğun ilgiyle karşılandı.

BONUS: Wolverine karakteri hakkında bilinmeyenler
Wolverine karakterinin gerçek adı James Howlett. Çocukluğu hasta ve bakıma muhtaç şekilde geçen fakat kendini iyileştirme yeteneği sayesinde yenilmeze dönüşen Wolverine yaklaşık 125 yaşında. Hayvani iç güdüleri gelişmiş, koku alma ve hissetme konusunda çok iyi durumda ve en önemli özelliği ellerinden çıkan pençeleri.

Uzun bir süre Wolverine olarak bilinse de yaşadığı süre boyunca bilmeden öldürdüğü gerçek babası Logan'ın ismini kullanıyor. Hafızasını kaybettikten sonra, asker künyesine kazınan bir tek bu ismi kendine ait tanıyabiliyor. Weapon X projesinde bir kobay gibi kullanılan Wolverine'in tüm iskeleti Adamantium adlı kırılmaz bir madde ile kaplanıyor. İyileşme yeteneği sayesinde bu işlemi geçirebilen tek kişi olan Wolverine daha sonra durdurulamaz bir hayvana dönüşüyor. Adamantium evrimini yavaşlattığı için, tam anlamıyla bir hayvana dönüşmese de, kaybolmuş biri olarak hayatına devam ediyor.

Wolverine karakteri ilk olarak Hulk'un 180. sayısında okuyucuların karşısına çıkıyor. O zamanlar pençeleri kostümünün parçasıymış ve pek tutmayacağını düşündükleri için karakterden vazgeçmişler fakat X-Men takımına katıldığında yıldızı parlamış.

Wolverine aslında huysuz, alkolik biri; kimseyle iyi anlaşamasa da Marvel evreninin beyaz perdeye aktarılması sonrası çok önemli görevler verilmiş. Aslında 30'dan fazla Marvel takımına da üye. Yine de yaşlanmadan önce tüm X-men ekibini onun öldürdüğünü biliyor muydunuz? Wolverine Marvel Evreninde alternatif Evrenler oluşturacak kadar uzun boylu hatalar yapmış bir karakter; bunun yanında Hulk'ın onu ortadan ikiye böldüğünü fakat yine yaşadığını söylesek? Tamam, tamam; son bir bilgi ile bitirelim: Hugh Jackman Wolverine karakterinden 40 santim daha uzun.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >