Yeni Zelandalı Müslümanlar: Burada yalnız değiliz, Erdoğan da Diriliş de bizimle

Diriliş Ertuğrul.
Diriliş Ertuğrul.

Yeni Zelanda'nın Christ Church kentinde yaşanan ve 50 kişinin şehit edildiği terör saldırısının yankıları sürüyor. Orada yaşayan Müslüman temsilcileri ziyarete giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir vatandaşla yaşadığı duygusal diyaloğu şu sözlerle anlattı: Onlar ağlıyor, biz ağlıyoruz. (Görüşmeye katılanlardan biri) Diyor ki ‘Oğlum bana Diriliş’i anlatıyordu. Biz onları filmlerde zannediyorduk. Şimdi gördüm ki Ertuğrul da, Osman Gazi de, Recep Tayyip Erdoğan da burada. Başımıza böyle bir şey geldiği an siz yanımızdasınız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısının ardından orada yaşayan Müslüman vatandaşları ve temsilcileri ziyaret etti. Ziyaretin ardından Türkiye'ye dönen Oktay, orada yaşadığı olayları Yeni Şafak'a anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil eden Türk heyeti Yeni Zelanda'ya gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil eden Türk heyeti Yeni Zelanda'ya gitti.

Türk heyeti Yeni Zelanda'da

Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı

Fuat Oktay

ve Türk heyeti şehit yakınlarını ve orada yaşan Müslüman temsilcileri ziyarete gitti. Saldırının yaşandığı caminin önüne çiçek bırakan Oktay, daha sonrasında Müslüman temsilcilerle buluştu. Oktay ziyaretinin ardından Türkiye'ye döndüğünde

Müslüman bir vatandaşla yaşadığı duygusal

anı paylaştı.

Yeni Zelanda'da yaşan Müslümanlar, Diriliş Ertuğrul'un sadece bir film olmadığını o sayede kendilerini yalnız hissetmediklerini belirtti.
Yeni Zelanda'da yaşan Müslümanlar, Diriliş Ertuğrul'un sadece bir film olmadığını o sayede kendilerini yalnız hissetmediklerini belirtti.

''Diriliş bir filmden ibaret değilmiş''

Fuat Oktay, Oktay, Katar Ulusal Müzesi açılışı için gittiği Katar dönüşü hem Yeni Zelanda ziyaretinin detaylarını anlattı hem de gündeme ilişkin önemli açıklamalar da bulundu. Yeni Zelanda’da Müslümanların ziyarete ilişkin duygulu mesajlarını paylaşan Oktay, şunları anlattı:

  • “Türkiye’nin anında oraya (Yeni Zelanda) gidip Cumhurbaşkanı’nı temsilen orada olmamız öyle bir etki oluşturdu ki beklediğimizin çok ötesinde. Bütün toplulukların başkanı ve üyeleri geldi. Saldırıdan sağ kurtulan imam ile akşam bir arada oturduk. ‘Güvenlik garantisi veremiyoruz’ falan dediler. Biz güvenlik istemiyoruz, dedik. Onları kırmamak adına ‘Bizimkiler gelsin’ dediler. Peki, dedik. Geldiler konuşmaya başladık. Myanmar’daki yokluk içerisinde yaşadığımız o manzaranın bu defa varlık içerisinde yaşadığınız farklı bir versiyonunu yaşadım.”
  • “Gene onlar ağlıyor gene biz ağlıyoruz. Öyle bir duygu seline dönüştü ki diyor ki ‘Geçen oğlum bana Diriliş’i anlatıyordu. Biz onları filmlerde zannediyorduk. Ben şimdi gördüm ki Diriliş aynı diriliş. Ertuğrul da burada, OsmanGazi de burada, başımıza böyle bir şey geldiği anda siz yanımızdasınız. Biz yalnız değiliz. Türkiye yanımızda, Recep Tayyip Erdoğan yanımızda.’ Sarılarak diyorlar ki ‘Sizin bu ziyaretinizi maddi değerle ölçemeyiz. Bize öyle bir özgüven verdiniz ki dünyayı bağışlasanız bunu izahı edemeyiz.’ Bizim vatandaşımız da bambaşka bir duyguya girdi. ‘Benim devletim burada’ dedi.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >