Yeşim Erbil: Mehmet Ali 4 aylık süreyi hatırlamıyor

Mehmet Ali Erbil ve Yeşim Erbil.
Mehmet Ali Erbil ve Yeşim Erbil.

Evinin banyosunda düşen ve yoğun bakıma kaldırılan Mehmet Ali Erbil geçtiğimiz günlerde yoğun bakımdan çıkmıştı. Bilinci açılan ve ilk isteği pizza olan oyuncunun doktor kardeşi Yeşim Erbil sağlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaçış sendromu hastalığı

Oyuncu 16 yıldır mücadele ettiği bu Kaçış Sendromu hastalığı nüksettiği için yoğun bakım süreci uzamış ve tedaviye alınmıştı. Peki nedir bu hastalık?

  • Kaçış Sendromu hastalığı, ülkemizde şu ana kadar sadece Mehmet Ali Erbil'de gözlemlenmiştir. Kaçış sendromu hastalığı ya da bilimsel adıyla "Capillary leak syndrome" kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır. Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor. Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 791 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide rastlanmıştır.
Mehmet Ali Erbil ve kardeşleri.
Mehmet Ali Erbil ve kardeşleri.

Kardeşinden açıklama geldi

Yeşim Erbil, ''Bu adamın sahibi kim?'' başlığıyla sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Erbil,

  • Abimden söz ediyorum. Ailesinin yanı sıra belki de en çok sahiplenen sizlersiniz. 'Sevenleri, izleyicileri SİZLER… Benim katılmadığım doğum günü kutlamasında 'Fenerbahçe' canlı yayını ile ilk kez sesini duydunuz ve çok sevindiniz. Ben de bugün uğradım ve onun da çok sevindiğini gördüm. İyileşeceğine inanan daha moralli ve çevresi ile çok daha ilgili olduğunu paylaşabilirim sizlerle. Şimdi bu süreci özetlemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

  • Banyoda ayağı kayan ve düşen Mehmet Ali Erbil, sağ tarafını lavaboya vurmuş ve bu yüzden de bir kaç kaburgası kırılmıştı. Kırılan kaburgalar da akciğer zarına battığı ve normalde de kan sulandırıcı kullandığı için kanaması olan Erbil ameliyata alınmıştı. Aylardır yoğun bakımda olan oyuncunun geçtiğimiz günlerde bilinci açılmış ve yoğun bakımdan çıkmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >