YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve arkadaşları serbest bırakıldı

Ali Abdülselam Yılmaz serbest bırakıldı.
Ali Abdülselam Yılmaz serbest bırakıldı.

Dün gece oynanan Süper Kupa maçında sahaya giren YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve arkadaşları gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişti. İfadeleri alınan Abdülselam Yılmaz ve arkadaşlarının serbest bırakıldığı belirtildi.

Dün oynanan Süper Kupa maçından sonra gözaltına alınan 5 şüpheli, bugün polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Basın savcılığı bürosu tarafından işlemleri yapılan şüphelilerden Ali Abdülselam Yılmaz 'İzinsiz sahaya girmek' suçundan, diğer 4 şüphelinin ise 'İzinsiz sahaya girmek suçuna iştirak etmekten' haklarında ikametlerine en yakın karakola imza vermek ve yurtdışına çıkış yasağını içeren adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Öte yandan polisteki ifadelerini kabul eden şüpheliler hakkında polis tarafından futbol müsabakalarını seyirden men kararı verildiği de öğrenildi. Ayrıca dünkü maç sırasında sahte bilet oluşturarak sattığı tespit edilen bir yabancı uyruklu bir şüphelinin de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Can “Unlost” Özsoy, Emre Durmuş ve Furkan Yaman
Can “Unlost” Özsoy, Emre Durmuş ve Furkan Yaman

İfadesi ortaya çıktı

Tepki çeken bu hareket sonrası Abdülselam ve 4 arkadaşı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Yılmaz'ın ilk ifadesinde, ''Heyecanlandım maçın 14. dakikasında sahaya atladım. Orta sahaya koştum ve gol sevinci hareketi yaptım. Sonra kuzey tribüne doğru koşarken özel güvenlik görevlileri yakaladı. Arkadaşlarım çekim yapmış ondan haberim yok'' dediği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >