Yüzüklerin Efendisi dizisinin kötü karakteri belli oldu

Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlaması olarak geri dönüyor.
Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlaması olarak geri dönüyor.

● Yüzüklerin Efendisi filminin Amazon'da yayınlanacak olan dizisi için kötü karakter arayışı sona erdi.

● Dizide kötü karakter Oren'i Joseph Mawle canlandıracak.

● Ayrıca dizinin en az bir milyar dolarlık bütçesiyle bugüne kadarki en pahalı yapım olacağı belirtiliyor.

● Dizinin çekimleri için seçilen mekan ise oldukça tanıdık. Dizinin baş yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay çekimlerin Yeni Zelanda'da yapılacağını söyledi.

Sinemanın efsaneleri arasında yer alan Yüzüklerin Efendisi dizi olarak sevenlerinin karşısına çıkacak. Dizi teknoloji devi Amazon'da yayınlanacak. Yeni Zelanda'da çekimleri yapılan dizinin karakterleri de oluşmaya başladı.

Kötü karakter Joseph Mawle'nin!

Game of Thrones dizisinde Benjen Stark karakterini canlandıran Joseph Mawle Yüzüklerin Efendisi'nde kötü karakteri canlandırmaya hazırlanıyor.

Dizinin kadrosunda şu ana kadar Will Poulter ve Markella Kavenagh’ın yer aldığı açıklandı. Ancak bunlar dizi hakkında çok fazla bilgi vermiyor. Çünkü detaylar paylaşılmıyor. Diziye dair bilinen en iyi şeylerden birisi Yeni Zelanda'da çekim yapılacağı.

Gelmiş geçmiş en büyük bütçeli yapım

J.R.R. Tolkien tarafından yazılan eser sinemaya uyarlanan film, en fazla gişeyi yapıp konuşulmayı başarmıştı. 2003 yılında çekilen film ile seri noktalandı. Ama bu durum izleyenleri fazlasıyla üzmüştü.

Amazon dizi müjdesini verdi. Yüzüklerin Efendisi tıpkı filmi gibi gelmiş geçmiş en büyük bütçeli yapım olacak. Diziye ayrılan bütçe ise 1.3 milyar dolar olarak belirlendi.

Dizi, Orta Dünya'da üçüncü çağdaki Yüzük Kardeşliği'nin öncesini anlatacak.
Dizi, Orta Dünya'da üçüncü çağdaki Yüzük Kardeşliği'nin öncesini anlatacak.

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi üçlemesini 2000'lerin başlarında Yeni Zelanda'da çekti.

Üçleme, Yeni Zelanda film endüstrisini geliştirmenin yanı sıra ülkeye de milyonlarca turist çekerek 3 milyar dolara yakın gişe yaptı.

Dizinin mekan seçimi fazlasıyla tanıdık

Ön prodüksiyon aşamasına geçildiği belirtilen dizinin önümüzdeki aylarda prodüksiyonunun Yeni Zelanda‘da başlayacağı duyurulmuştu. Auckland’de çekimlerine geçilecek olan dizinin bu mekan seçimi ise elbette hayranlar için fazlasıyla tanıdık. Film üçlemesi ve Hobbit’in çekimleri de Yeni Zelanda’da gerçekleşmişti. Bu da ülkeyi Amazon’un dizisi için en bariz seçenek haline getiriyor.

  • Dizinin baş yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay resmi açıklamada şu cümlelere imza attı: “İkinci Çağ’ın o el değmemiş güzelliğini hayata geçirmek için çeşitli mekanları gözden geçirirken saf güzellikteki kıyıları, ormanları ve dağlarıyla görkemli bir yer bulmamız gerektiğini biliyorduk. Aynı zamanda birinci sınıf setlere, stüdyolara, yetenekli zanaatkarlara ve diğer tüm çalışanlara ev sahipliği yapabilecek bir yer olmalıydı. Yeni Zelanda’nın J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi serisine dayalı hikayemize ev sahipliği yapacağını söylemekten mutluluk duyuyoruz. Yeni Zelanda hükümetine ve Auckland’e bizi prodüksiyon aşamasında destekledikleri için müteşekkiriz.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >