Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin yönetmeninden Yürüyen Kentler geliyor

Efsanevi Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinin yönetmeni Peter Jackson'ın yeni projesi "Yürüyen Kentler" adıyla bir edebiyat uyarlaması. Merakla beklenen filmin 14 Aralık 2018 tarihinde vizyona gireceği duyuruldu.

İngiliz yazar Phillip Reeve'in Mortal Engines (Yürüyen Kentler) romanlarından uyarlanacak filmin senaryosunu Peter Jackson ile Lord Of The Rings ve The Hobbit'te birlikte çalıştığı senaristler Phillipa Boyens ve Fran Walsh yazacak. Yönetmenliğini ise Yüzüklerin Efendisi serisinin ve King Kong'un görsel efekt sanatçısı Christian Rivers üstlenecek. Bu Rivers'ın ilk yönetmenlik deneyimi olacak.

Philip Reeve'in steampunk türündeki fantastik-bilimkurgu serisi Mortal Engines, dev makineler üzerine kurulmuş şehirleri ve oradaki yaşamları anlatıyor. Londra'nın distopik gelecekteki halini anlatan seride dev bir makine, tükenen kaynaklar ve doğal afetlerin olduğu post-apokaliptik bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor.

4 kitaptan oluşan bir serinin ilk kitabı uyarlanacak fakat filmin tek film mi veya seri mi olacağına dair henüz net bir bilgi yok. Tamamı Yeni Zelandalı olan bu ekip ile film çekimlerine gelecek yıl Yeni Zelanda'da başlanacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >