Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze için görev gücünde yer alacağız

SENA YILDIZ
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2025- 2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Gazze'de imzalanan ateşkes ile ilgili konuşmasına başlayan Erdoğan, "Mısır'dan müjdeli haber geldi, memnunuz. Görev gücünde yer alacağız. Mutabık kalınan maddelerin uygulanmasını takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında dün gece ve bugün Şarm El-Şeyh'ten gelen müjdeli haberden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Mısır'dan müjdeli haber geldi, memnunuz. Amacımız soykırımın durması ve bölgeye huzurun bir an evvel gelmesidir

Uzun bir süredir Gazze'de akan kanın durması ve ateşkesin tesisi için yoğun çaba içinde olduklarını ifade eden Erdoğan şu açıklamalardan bulundu:

  • "Önce New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sayın Trump'ın da katıldığı Gazze konulu bir toplantı gerçekleştirdik. Ardından Washington ziyaretimizde Beyaz Saray'da Sayın Trump'la ve heyetiyle Gazze'yi yine konuştuk. Daha sonra Sayın Trump 20 maddelik bir barış planı açıkladı ve Hamas müzakerelere hazır olduğunu duyurdu. Dünkü mutabakattan sonra hamdolsun bugün de imzalar atıldı."

Acil kapsamlı insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması, rehine ve mahkumların takası, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması büyük önem arz ediyor

Türkiye olarak ilk baştan itibaren aktif katkı verilen anlaşmadan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

  • "Bundan sonra acil olarak kapsamlı insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması, rehine ve mahkumların takası, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması, belirlenen hatlara geri çekilmenin sağlanması büyük önem arz ediyor."

Erdoğan, anlaşmada uzlaşılan maddelerin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesini dikkatle izleyeceklerini vurgulayarak, sahadaki uygulamaları denetleyecek görev gücünde Türkiye’nin de aktif rol alacağını belirtti.

Gazze ateşkesi dünya basınında: Kim ne söyledi?
Jurnal.ist