Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan LGS tartışmalarına tepki geldi

SENA YILDIZ
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51’inci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Lefkoşa’daki 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldıklarını belirten Erdoğan, ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede, muhalefetin LGS üzerinden imam hatip okullarına yönelik eleştirilerine sert ifadelerle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetine icabetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyareti tamamladıklarını belirten Erdoğan, "Lefkoşa’da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılarak, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin coşkusunu ve sevincini bir kez daha paylaştık." ifadelerini kullandı.

"Masum yavruların emeklerine kara çalınıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGS yerleştirme sonuçlarının ardından bazı imam hatip liselerine yönelik yöneltilen eleştirilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İmam hatip liselerinin özellikle fen ve sosyal bilimler alanındaki akademik başarılarının bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, bu durumun “ahlaksız bir iftira kampanyasına” dönüştüğünü savundu.

"İmam hatip okullarının akademik başarıları, özellikle fen ve sosyal bilimler alanında giderek artıyor. Bu durum da bazı kesimleri rahatsız etmiş görünüyor. Günlerdir yürütülen ahlaksız iftira kampanyasının tek bir açıklaması vardır; o da imam hatip düşmanlığıdır. Hakikaten yenilir yutulur bir şey değil. Bir insan bu kadar pişkince yalan söyleyemez. LGS’de bu kadar başarı sağlamış olan bu yavrulara niye hakaret ediyorsun? Şu anda Kartal Anadolu İmam Hatip’te, diğer imam hatiplerde bu kadar başarı grafiği yüksek olan bu yavruları, sen nasıl olur da böyle fotoğraf kareleriyle kalkıp hedef gösterirsin? Çok büyük bir terbiyesizlik. LGS’deki başarı grafiğinin herhangi bir yolsuzlukla izah edilmesi mümkün değil. “Sağdan soldan destek verilmiş, şu olmuş, bu olmuş” hepsi yalan, hepsi bühtan. Yavrular, bileklerinin hakkıyla, zihinlerinin hakkıyla neticeyi elde etmiş olan çocuklarımız… Ama bakıyorsunuz, daha 12-13 yaşındaki masum yavruların emeklerine kara çalınıyor. Bakın bizim, “toksik siyaset” derken kastımız tam olarak buydu. Çamur at izi kalsın anlayışı ile siyaset yapılmaz; yapılsa da buna siyaset denmez. Rabbim annelerine, babalarına ve milletimize bağışlasın. Şunu da söylemek isterim: Biz sınav güvenliği konusunu son derece hassas bir şekilde ele alıyoruz. Türkiye’nin sınav güvenliği konusunda ne kadar başarılı olduğunu cümle alem bilir. Eğer bunların zerre kadar haysiyetleri varsa, tek yapmaları gereken çıkıp sosyal medyadan linç ettirdikleri o masum çocuklardan ve ailelerinden açıkça özür dilemeleridir. Yoksa bunlar müfteri olarak anılmaya devam edecektir."

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a tepki: Dün olduğu gibi bugün de sonuç vermeyecek
Jurnal.ist