Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Osman Kavala' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını cevaplarken- Arşiv
Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını cevaplarken- Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı davasında 840 gündür tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında dün verilen beraat ve tahliye kararıyla ilgili, "Yargı kararını verdi, saygı duymak lazım." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni darbe girişimi iddialarıyla ilgili, "Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı, yaşatanlara da gereken cevabı millet verdi" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir şeye siz inanıyor musunuz? Bunlar tamamen bir kumpanya. Sizin gibi saygın olan gazeteci arkadaşlarımızın bu oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum.

Kimsenin bu milletin hafızasını karıştırmaya hakkı var mı? Bunlar hain. Öyle bir hava hissediyor musunuz böyle bir şey var mı herkes huzur içinde geziyor tozuyor, yiyor içiyor her şeyi yerinde herhalde bunlar gezip tozamıyor. Bunları yapamadığı için de darbenin nal sesleri geliyor bunlara, bizim öyle bir derdimiz yok.

Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı. Yaşatanlara da gereken cevabı millet verdi. Bundan sonra da böyle bir şey de kat be kat fazlasını öderler. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun adını bile anmak bize haramdır."

Osman Kavala- Arşiv
Osman Kavala- Arşiv

Gezi Parkı olaylarında Osman Kavala'nın tahliye edilmesi ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"İşine gelen yargının verdiği olumlu karara 'Yargı iyi karar verdi' derken işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar? Yargı bir kısmını tahliye etti. Osman Kavala ile ilgili bu kararı verdi. Saygı duymak lazım."

Ne olmuştu?

  • Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davada beraatine ve tahliyesine karar verilen Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
  • İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davada beraat eden Kavala, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tahliyesinin ardından polis ekiplerince teslim alındı.
  • Sağlık kontrolünden geçilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülen Osman Kavala'nın işlemleri sürüyor.
  • Kavala hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen bir soruşturma kapsamında, TCK'nın 309. maddesi uyarınca "Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs" suçundan gözaltı kararı verilmişti.
  • Osman Kavala kimdir?

    1957 Paris doğumlu olan Osman Kavala, İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala’nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu’nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >