Skype, daha kolay kullanım için kurulum ve kaydolma zorunluğunu kaldırdı

Skype
Skype

Skype, Zoom'daki esnek kullanım koşullarını sunmak amacıyla Şimdi Buluşun isimli yeni bir özellik başlatıyor.

Bundan böyle uygulamayı kurmadan ya da kaydolmadan da görüntülü görüşme yapılabiliyor.

İnsanlar, koronavirüssalgınının yayılmasını engellemek için sosyalizolasyon gereği evlerinden çıkmıyor. Dolayısıyla bu süreçte video konferans uygulamalarına büyük iş düşüyor. Bu görevi gerçekleştiren bir diziuygulama var. Fakat, son dönemlerde esnek özellikleri ve kullanım kolaylığıyla en fazla tercih edilen uygulamaların başında Zoom geliyor.

Evet; Zoom, dünya genelinde epey fazla kullanılıyor. Ancak araştırmaların da gösterdiği gibi masaüstü ve mobil fark etmeksizin kullanıcı verilerine ilişkin çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Dolayısıyla Zoom'u bir kenara bırakıp alternatiflere yönelmek isteyen çok fazla kişi var.

Uygulama kurmaya gerek kalmıyor

Zoom haricinde bir video konferans uygulamasına yönelmek isteyenler Skype'ı tercih edebilir. Skype, son olarak 'Şimdi Buluşun' özelliğiyle kullanım kolaylığı açısından önemli bir adım atıyor. İsteyen herkes ücretsiz bir toplantıyı 3 tıklamayla başlatıp, paylaşabiliyor.

Bağlantı paylaşıldığında sohbete yeni kişiler dahil edilebiliyor.

Üstelik bu sayede bilgisayarda Skype'ın yüklü olmasına bile gerek duyulmuyor. Böylece toplantı kanalının bağlantısı paylaşıldığında ek kişiler de sohbete dahil edilebiliyor.

Davet ettiğiniz kişide eğer Skype yüklüyse bağlantıya tıklandığında doğrudan Skype uygulaması açılır. Eğer yüklü değilse Chrome ya da Edge gibi web tarayıcılardaki web istemcisi açılır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >