Aydınlatma tasarımında ilgi çekici bir arketip: Meridian Lamp

Meridian Lamp.
Meridian Lamp.

İç mekan ve dijital tasarım konusunda uzmanlaşmış bir tasarım stüdyosu olan Regular Company tarafından tasarlanan Meridian Lamp yalın ve minimalist tarzıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Arketipik bir masa lambasının ayrışmasından oluşan Meridian Lamp; basit bir geometrik forma sahip. Lambanın monte olduğu çubuk kadran döner şekilde hareket edebildiği için ürün, farklı açı ve perspektifler sunuyor.

Oluşturduğu farklı heykel kompozisyonları ile Meridian Lamp.
Oluşturduğu farklı heykel kompozisyonları ile Meridian Lamp.

Regular Company, Meridian Lamp’ın da içinde bulunduğu koleksiyonu Kayıp Koleksiyon olarak adlandırıyor. ‘Kayıp’ kelimesi normal şartlarda bir eşyanın eksikliğini gerektirse de; burada kelime, ürünlerin formlarının hafifliğini ifade edecek duygu ve düşünceleri çağrıştırması için kullanılıyor. Meridyen Lamba, Ayna 1.0, Eksik Sandalye ve Seviye Yan Sehpasından oluşan seri, her bir tasarımda konturların vurgulanması için tek renkte tasarlanıyor. Ev eşyalarının tanıdık görüntülerini benimseyen koleksiyon, nesnelerin silüetlerini izlemek için net çizgiler ve ayrıntılar kullanıyor. Ayrıca ahşap çerçeve, metal yapı ve mermer yüzey gibi malzemelerin katkısı ile de zarif dokunuşlar elde ediliyor.

Kayıp Koleksiyon, Eksik Sandalye.
Kayıp Koleksiyon, Eksik Sandalye.
Kayıp Koleksiyon, Seviye Yan Sehpa.
Kayıp Koleksiyon, Seviye Yan Sehpa.
Kayıp Koleksiyon, Ayna 1.0.
Kayıp Koleksiyon, Ayna 1.0.

Regular Company oluşturduğu ''Kayıp Koleksiyon'' serisini ve tasarımındaki incelikleri şu sözlerle ifade ediyor:

Sunulan nesnelerin her birinin kendi karakteri, hikayesi ve ilhamı vardır ancak birlikte ortak bir dil oluştururlar. Bunun yanı sıra, her nesnenin kendine özgü eğrileri ve geometrik hacimleri vardır.’’