İskandinav tarzdaki mobil ev tasarımı: Cornelia

İç mekan.
İç mekan.

New Frontier Tiny Homes ekibi tarafından çocuk yazarı Cornelia Funke için tasarlanan kabin, sadece 23 metrekare olmasına rağmen yükselen tavanları ve İskandinav tarzdaki asma pencereleri sayesinde ferah bir mobil ev tasarımı sunuyor. Konforlu ve kullanışlı olmasının yanı sıra tasarım, New Frontier ekibinin mobil ev tasarımlarının vazgeçilmezi olan lüks tasarım ögelerine sahip.

Cornelie Evi.
Cornelie Evi.

İç mekan.
İç mekan.

İç mekan; İskandinav tarzdaki mobilyalar ve geri dönüştürülmüş ahşapla döşenmiş duvarları ve tavanları sayesinde hem modern hem de rustik bir görünüme sahip. Küçük alan en verimli şekilde kullanılmak üzere tasarlanmış olup içerisine; çekmeceler, raflar, aydınlatmalar ve hatta gizli bir bulaşık makinesi de yerleştirilmiş. Ayrıca tasarımda; bir oturma odası, küçük bir banyo, hareketli merdivenle erişilebilen asma katta büyük boy bir yatak ve kullanılmadığında saklanabilen katlanabilir bir masa mevcut. Evin ön cephesinde bulunan ahşap tenteli yarı açık alan ise, dış mekanın tadını çıkarmak için sakin bir alan sunuyor.

 Merdiven ile erişilen uyku alanı.
Merdiven ile erişilen uyku alanı.

 Asma kattan eve bakış.
Asma kattan eve bakış.

Sarı ve gri renklerin kullanıldığı mutfakta, paslanmaz çelik bir musluk ve lavabo, koyu renkli ahşap bir tezgah ve açık raflar bulunuyor. Mutfağın bitişiğinde, sürgülü bir cep kapının arkasında; tuvalet, makyaj alanı ve duş içeren yeşil duvarlı bir banyo konumlanıyor. Merdivenle çıkılan ve 270 derece manzaralı büyük bir yatağa sahip olan uyku alanı, mutfak ve banyonun üzerinde yer alıyor. Evde ayrıca, iç mekanın her iki tarafına merdivenli kitaplık rafları da monte edilmiş.

Mutfak.
Mutfak.

Banyo.
Banyo.

Cornelia Evi; kompost tuvaletler, sıfır atık su sistemleri ve güneş panelleri gibi ekolojik özellikleri içerecek şekilde bütçeye bağlı olarak daha da özelleştirilebiliyor. Ev, satın alındığında teslim alınması yaklaşık üç ay sürüyor. Tasarım aynı zamanda bir yazar odası, misafirhane ve hatta bir kütüphane olarak da kullanılabiliyor.

Ön cephede ahşap tenteli bir yarı açık alan bulunuyor.
Ön cephede ahşap tenteli bir yarı açık alan bulunuyor.