Mangal severler için nitelikli tasarım!

Everdure 4K ve Heston Blumenthal.
Everdure 4K ve Heston Blumenthal.

Avustralyalı barbekü uzmanı Everdure ve 3 Michelin yıldızlı İngiliz şef Heston Blumenthal'in iş birliğiyle üretilen ürün, dokunmatik ekranlı kullanıcı arayüzüne sahip tek dış mekan ızgarası olma özelliğini taşıyor.

Everdure 4K, 3000 yıldan fazla süredir geleneksel olarak Çin ve Japonya’da yemek pişirmek, tütsülemek ve ızgara yapmak için kullanılan kamado mangal tarzı üretim gerçekleştiriyor.

Çin, Japonya, Hindistan ve Ortadoğu’da kil ve topraktan üretilen bu ocaklar, teknoloji geliştikçe kömür hazneli ve ısı kontrol kapaklı ocaklara evriliyor. Japonların ‘Kamado’ olarak adlandırdığı ocaklar, 2. Dünya savaşında Japonya’da görev yapan Amerikan askerleri tarafından görülerek yumurta şeklindeki kamado mangalına dönüştürülüyor.

Everdure 4K farklı renk seçenekleriyle.
Everdure 4K farklı renk seçenekleriyle.

Everdure 4K, ısı saptırıcı olarak da kullanılabilen pizza taşı, iki emaye ızgara, iki paslanmaz çelik ızgara ve pişirme ortamını nemlendirmek için su bardağı ile birlikte geliyor. Gazlı pişirmenin rahatlığını otantik bir mangalda kömür ve tütsülü tatlarla harmanlıyor. Fast Flame Ignition System™ (Hızlı Alev Ateşleme Sistemi) sayesinde kömür, tek bir tuşa basarak 10 dakikada yanıyor. Kömürlerin yanmaya devam etmesi için ızgaraları hareket ettirmeden veya iç sıcaklığı bozmadan yan kapağı kullanılarak kolayca kömür eklenebiliyor. Everdure 4K, hava akışı kontrol sistemi ile sıcaklık kontrolünü sağlıyor. Hem üst hem de alt havalandırma delikleri, pişirme sırasında daha dengeli ve duyarlı bir hava akışına imkan tanıyor.

Dokunmatik dijital panel ve sıcak hava çıkışını sağlayan ayarlanabilir üst hava deliği.
Dokunmatik dijital panel ve sıcak hava çıkışını sağlayan ayarlanabilir üst hava deliği.

Ön tarafında fırını ve yiyecek sıcaklığını gösteren LED dijital kontrol paneli yer alıyor. Yerleştirilen problar sayesinde bu ekran üzerinden fırının sıcaklığı, yemeğin sıcaklığı ve ızgaranın sıcaklığı takip edilebiliyor. Aynı zamanda bluetooth ile uygulamaya da bağlanabiliyor. Çok yönlü Everdure 4K, ekmek yapmak için mükemmel olan düşük ve yavaş pişirme, tütsüleme, doğrudan veya açık ızgara, konveksiyonel pişirme, kızartma, pizza pişirme ve yüksek ısıda pişirme dahil olmak üzere çeşitli pişirme seçenekleri sunuyor.

Ayarlanabilir alt hava deliği.
Ayarlanabilir alt hava deliği.

Üretiminde, ısı ve UV korumalı boya kaplamalı kalın diecast alüminyum (Çinko ve Alüminyum karışımından oluşan diecastın diğer adı ise ‘zamak’tır.) kullanılıyor. Yalıtım tasarımı, dış gövdeye ısı transferini azaltarak, pişirme sırasında bile dış kısmın dokunulabilecek kadar serin kalmasını sağlıyor.

Farklı pişirme tekniklerine uygun bir tasarım.
Farklı pişirme tekniklerine uygun bir tasarım.

Everdure 4K’da yapay katkı maddesi veya kimyasal madde içermeyen, doğal parça kömür (natural lump charcoal) kullanılması öneriliyor. Düşük kül içeriğine sahip olması ve daha sıcak yanması, bu kömürü ilk tercih sebebi kılıyor. Bunun dışında lezzet arttırıcı olarak talaş da kullanılabiliyor. Talaşları doğrudan ateşe koymak yerine yanan kömürün bir tarafına hafifçe yerleştirilmesi öneriliyor. Böylece kömürden gelen dolaylı ısı, talaşları anında tutuşturmadan yanmasını ve duman çıkmasını sağlıyor. Bu hafif duman, yemeği tütsüleyerek tatlandırıyor.

Teknik çizim üzerinden ürünün boyutları.
Teknik çizim üzerinden ürünün boyutları.

Heston Blumenthal, 'The Fat Duck' adlı restoranında mutfak sanatlarının sınırlarını zorlamaya gayret gösteriyor. Onun yemek pişirme tarzını ev ortamında denemek isteyenler için 'Heston Blumenthal Evde' kitabını kaleme alıyor.

Everdure 4K.
Everdure 4K.
Yan girişten kömür eklenmesi.
Yan girişten kömür eklenmesi.