Pelin Özgen'in gözünden: ''Dünya'' isimli karma fotoğraf sergisi

Sanatçı Pelin Özgen.
Sanatçı Pelin Özgen.

Sahip olduğu mimarlık ve tasarım birikimini, fotoğraf sanatı ile buluşturan Pelin Özgen'in; “Dünya” isimli ilk sergisi, 2 Eylül’de sanatseverlerle buluştu.

Pelin Özgen; fotoğrafçılık sanatına olan büyük tutkusunu, dünyanın farklı şehirlerinden yakaladığı eşsiz kareleri ile 'Dünya' isimli karma sergisinde gözler önüne seriyor. Goba Art&Design'da seçkin bir davetli grubu ile ilk gösterimlerini gerçekleştiren ve büyük beğeni toplayan olan sergi, 2-19 Eylül tarihleri arasında Goba Art&Design’da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Ufuk çizgisinden ve onun insan üzerinde bıraktığı derin izlerden ilham alan Özgen, fotoğraf sergisinde de dünyanın farklı şehirlerinde şahit olduğu; gökyüzü ve yeryüzü arasındaki bağlamsal etkenleri, formları ve organik yapıları fotoğraflarına yansıtıyor.

 Sergiden bir kare.
Sergiden bir kare.

''Dünya'' sergisi afişi.
''Dünya'' sergisi afişi.

Doğanın büyüleyici görünümünü yaratıcı formlarla bezeyen binlerce etken var dünyamızda. Bazen içinden yürüyerek geçtiğiniz bir su birikintisindeki ağacın yansıması, bazen de bir binanın üzerine düşen gölgesi… Bazen de gökyüzündeki ışık oyunları… Ben de çektiğim hayatımızda farkında olmadığımız ama her zaman gördüğümüz ufuk çizgisi ve ufuk çizgisinin insan üzerinde bıraktığı derin izler somutlaştırmaya çalıştım. Fotoğraflarımda gökyüzü ve yeryüzü arasındaki bağlamsal etkenler, formlar, organik yapıları yansıtmaya çalıştım.''

Sergide, Özgen’in vizöründen; İtalya’nın sanat başyapıtları, Modena, Vicenza, Sao Paulo, Rio da Janeiro, Münih, Rovaniemi, İsveç’de Kuzey Baltık Buz denizinin kıyısındaki Batskarsnas'dan ve İstanbul’dan fotoğraf kareleri yer alıyor.

Özgen’in sergideki çalışmaları, mimari yapılar ve doğa formlarından oluşuyor.
Özgen’in sergideki çalışmaları, mimari yapılar ve doğa formlarından oluşuyor.

Pelin Özgen, ilk sergisi ile ilgili duygularını ve ilgilenenlere duyduğu memnuniyeti şu cümleler ile ifade ediyor:

Fotoğraf çekmek benim için çok değerli bir uğraş. Kendi gözümden gördüğüm bir şeyleri ölümsüzleştirmek, onu başkalarına aktarmak; benim o an yaşadığım heyecanı onların yaşadığını görmek gerçekten inanılmaz bir duygu. ‘Dünya’ da bu duyguların sonucunda ortaya çıkan bir sergi. Ve benim ilk sergim. Bu yüzden benim için hem çok anlamlı hem de çok değerli. Serginin gördüğü ilgi beni çok heyecanlandırdı, çok mutluyum.''

Sanatçının, sergilenen fotoğraflarından biri.
Sanatçının, sergilenen fotoğraflarından biri.

Tasarım ve sanat dünyasının birbirine duyduğu ilgiden beslenen ve bu alandaki sergilere öncülük eden GobaArt&Design'ınkapıları, 'Dünya' fotoğraf sergisi için de 19 Eylül'e kadar açık.