Clubhouse nedir, nasıl davetiye alınır?

Sese dayalı sosyal medya uygulaması Clubhouse büyük ilgi görüyor.
Sese dayalı sosyal medya uygulaması Clubhouse büyük ilgi görüyor.

Sosyal medya olarak sadece Twitter, Facebook ve Instagram’ı biliyorsanız Clubhouse adını yakın zamanda daha çok duyabilirsiniz. Yeni nesil bir sosyal medya uygulaması olan Clubhouse’a üye olmak bile davetiye gerektiriyor. Peki nedir bir Clubhouse uygulaması ve diğer uygulamalardan farkı nedir?

İÇİNDEKİLER

Her uygulamanın kendine ait özellikleri vardır. Twitter metinler üzerine yoğunlaşırken Instagram video ve fotoğraflar üzerine yoğunlaşmıştır. Bu noktada sosyal medyaya farklı bir akım getiren Clubhouse ise ses üzerine kurulmuş bir sosyal medya uygulaması.

Clubhouse nedir?

Clubhouse, kendisini “ses temelli yeni sosyal ağ” olarak tanımlıyor. Kullanıcılara kendi odalarına kurma imkanı tanıyan bu sosyal ağda herkes söz sırası geldiğinde sohbet etme imkanı buluyor.

Kullanıcı ana sayfasında takip ettiği diğer kullanıcıları görebilir, kapalı olmayan tüm sohbet odalarına ise giriş yapabilir.

Clubhouse'da herkesin katılımına uygun Open Room, yalnızca takip ettiklerinizle iletişim kurabileceğiniz Social Room ve dışarıdan kimsenin giremeyeceği Closed Room seçenekleri var.

Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?

Cihazınıza uygulamayı indirdikten sonra arkadaş listenizden birinin size davetiye vermesini isteyebilirsiniz. Eğer bir davetiyeniz yoksa sıraya girmeli ve sıranın size gelmesini beklemelisiniz.

Clubhouse uygulamasını nereden indirebilirim?

Uygulamayı şu anda sadece iPhone kullanıcıları indirebilmektedir. App Store üzerinden uygulamayı indirebilir ve davetiye için bekleyebilirsiniz.

Clubhouse Android cihazlar için ne zaman gelecek?

Yapılan açıklamalara göre uygulama çok yakın zamanda Android cihazlar için de indirilebilir olacak.

Clubhouse nereden indirilir ve nasıl kullanılır?

  • - Buradan uygulama adresine gidebilir ve iOS tabanlı cihazınıza indirebilirsiniz.
  • - Kendinize bir kullanıcı adı seçiniz.
  • - Gelen SMS ile hesabınızı onaylayınız.

Hepsi bu kadar. Uygulamaya giriş yapıp davetiyeniz onaylandıktan sonra sizler de farklı farklı gündemdeki konulara katılabilir, fikirlerinizi paylaşabilir ve yeni nesil sesli sosyal medya ağındaki yerinizi alabilirsiniz.

Clubhouse rolleri

Moderatör:

Clubhouse’da odayı siz açıyorsanız moderatör rolünde siz oluyorsunuz. Yani konuşmacıları yönlendirme, konuşma hakkı verme ve kişileri susturma yetkisi sizde bulunmaktadır. Eğer önemli bir kanalda moderatör iseniz kimi seçtiğinize karar vermeli ve sohbeti bu yönde ilerletmelisiniz.

Hoparlör:

Bir odadaki konuşma yeteğine sahip kişilerdir.

Dinleyici:

Bir odaya katılmak istediğinizde sessiz kalan bir seyirciler arasına girersiniz. Konuşmak isterseniz de elinizi kaldırmanız yeterli.