2017'de en fazla satan teknoloji ürünü iPhone oldu

iPhone 8
iPhone 8

Teknoloji ürünleri her yıl biraz daha fazla satılarak sürekli kendine yeni yaşam alanları bulmayı başarıyor. Bir araştırma firması da geride bırakacağımız 2017 yılında en fazla satan teknoloji ürünlerini listeledi.

Aynı etkinlikte üç farklı iPhone modeli tanıtarak büyük bir ses getirmeyi başaran Apple bu sene de teknoloji dünyasına damgasını vurmayı başardı. iPhone X adından 10.yıla özel bir ürün tanıtan Apple, birçok kişi tarafından beğeni toplamayı başardı. Hem tasarımını hem donanımı beğenilen iPhone X’un tek sevilmeyen yanı ise fiyatı oldu. Yeni ürünlerinde ilk defa A11 çip deneyen Apple, bu sayede yeni cihazları oldukça hızlı bir yapıya sokmayı başardı.

GBH Insights tarafından yapılan araştırma iPhone’un 2017 yılında en fazla satılan teknoloji ürünü olduğunu duyururken bunun 233 milyon adet satışla gerçekleştiğini de duyurdu. iPhone’un ardında yer alan ürün ise Samsung Note 8 oldu. Bu ürünse 33 milyon adet sattı.

İlk ikide telefon olsa da liste sadece telefonlardan oluşmuyor. Amazon’un akıllı hoparlörünün Echo Dot modeli yıl boyunca 24 milyon satılarak üçüncü sıradaki yerini aldı.

İşte 2017’de en fazla satılan teknoloji ürünlerinin listesi:

  • iPhone: 233 milyon
  • Samsung Galaxy S8 ve Note 8: 33 milyon
  • Amazon Echo Dot: 24 milyon
  • Apple Watch : 20 milyon
  • Nintendo Switch : 15 milyon
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >