22 bin kişi ücretsiz internet için tuvalet temizlemeyi kabul etti!

WiFi
WiFi

Tüketici farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen bir proje kapsamında toplamda 22 bin kişi ücretsiz şekilde kablosuz internet bağlantısına erişebilmek için tuvalet temizlemeyi kabul etti.

Teknoloji ve internet bağımlılığı milyonlarca kişiyi etkisi altına almış durumda. Özellikle son birkaç yılda artık yanında akıllı telefon ve internet olmadan yaşayamayacağını söyleyen hayli yoğun bir kitle oluştu. Hatta yapılan araştırmalara göre insanlar yüksek hızlı internet bağlantısı için olmazsa olmaz denilebilecek birçok şeyden vazgeçebiliyor. Ama artık yüksek hızlıinternet de ulaşılmaz değil. Konuyla alakalı Özel bir sosyal deney yapan Purple isimli şirket, ücretsiz şekilde Wi-Fi ağına bağlanmak isteyenler için birtakım şartlar belirleyip paylaştı.

  • Purple: Halka açık alanlar için ücretsiz Wi-Fi sağlayan şirket.

Ücretsiz olarak Wi-Fi ağına bağlanmak isteyenlerin okumadan kabul ettiği birkaç şart şu şekilde:

  • Hayvan atıklarının yerel parklardan temizlenmesi
  • Kanalizasyon tıkanıklarının giderilmesi
  • Portatif lavaboların temizlenmesi
  • Salyangoz kabuklarının boyanması

Tüketici farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışma, Londra'da iki farklı bölgede hayata geçirildi ve insanların aslında kullanım şartlarını hiçbir şekilde okumadığı bir kez daha ortaya çıktı.

Şartların kabul edilmesi sebebiyle toplamda 22 bin kişi aslında tuvalet temizlemeyi kabul etmiş oldu. Hayata geçirilen proje kapsamında yalnızca bir kişi kullanım şartlarını okuduğu ve reddettiği de belirtilenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >