40 yıl sonra gömülü olduğu yerden çıkan Ferrari görenleri şaşkına çeviriyor

Ferrari Dino 246, 40 yıl sonra ortaya çıktı
Ferrari Dino 246, 40 yıl sonra ortaya çıktı

1978 senesinde iki küçük çocuk tarafından bir bahçede gömülü vaziyette ortaya çıkan Ferrari'nin gizemi, bir gazetecenin yaptığı araştırmalarla ortaya çıktı...

1978 yılında evlerinin tam önündeki bahçede oyun oynarken küçük bir kazı gerçekleştiren iki çocuk, sert bir nesneyle karşılaşınca heyecanlanmış ve buldukları şeyi topraktan çıkarmak amacıyla etrafını kazmaya başlamıştı. Kazmaya sürekli olarak devam eden çocuklar, bahçelerine gömülmüş durumda olan bir otomobil olduğunu görünce şok geçirmiş ve hemen ailelerine haber vermişti.

Otomobil, toprağın altından ilk günkü özellik ve görünümleriyle çıktı.
Otomobil, toprağın altından ilk günkü özellik ve görünümleriyle çıktı.

Çocuklarının uyarısıyla bahçelerine gömülü bir otomobil olduğunu fark eden aile sakinleri, ilk olarak polise gitmeye karar veriyor. Polisin otomobili gömülü olduğu yerden çıkarmasıyla birlikte devasa bir koku tüm mahalleyi etkisi altına alıyor. İçerisinde ceset olduğu düşünülen otomobilde korkulan olmasa da araştırmalar sonunda gizem ortadan kalkamıyor. Otomobilin üzerindeki kir ve toz atıldıktan sonra 1974 model bir Ferrari Dino 246 olduğu anlaşılıyor ve üzerine düşünülmeye başlanıyor.

1974 model Ferrari Dino 246.
1974 model Ferrari Dino 246.

Aracın neden bir evin bahçesinde gömülü olduğunu araştıran polis ekipleri, aracın iki kişi tarafından Los Angeles’ta bir restoranın önünden çalındığı, bir nedenden ötürü de eskiden gömülü olduğu alandaki havuza gömüldüğü sonucuna ulaştı. Fakat olayla ilgili gerçekler, gömülü Ferrari’nin bulunuşundan 40 yıl sonra gün yüzüne çıktı. Çalınan Ferrari'nin sahipleri, aracı hırsızlara karşı sigortalamıştı. Bu nedenden dolayı sigorta şirketi, araç sahiplerine yüklü bir ödeme gerçekleştirmişti. İki çocuğun tesadüf eseri bulduğu otomobil, açık artırmayla satışa çıkarılmıştı. Brad Howard'a satılan otomobil hakkında Howard'la yapılan röportaj gerçekleri de ortaya çıkardı.

AutoWeek'ten gazeteci Greg Sharp’ın gömülü Ferrari konusunda araştırmalarına devam etmesi ile anlaşıldı ki Ferrari aslında çalınmamıştı. Yalnızca Ferrari’nin sahibi olan çift güzel bir plan ile sigortadan para almıştı. Sharp’ın araştırması sonucunda Ferrari’nin sahibi olan çiftin iflas ettikleri ortaya çıktı. Paraya ihtiyaçları olan çift, aracı satmaya kıyamadıkları için gömülü olduğu havuza bıraktılar. Böylece çalınmış olduğu hikayesini uydurarak sigortadan nakit para aldılar. Fakat bilinmeyen bir sebepten ötürü çift daha sonradan aracı gömülü olduğu havuzdan çıkarmayı başaramadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >