470 kilometre menzil sunan Hyundai Kona Electric tanıtıldı

Kona Electric
Kona Electric

Hyundai, geçen sene piyasaya sürdüğü giriş seviye SUV otomobili Kona'nın elektrikli versiyonunu tanıttı. 470 km menzil sunacak olan Kona Electric, Avrupa pazarında Nissan Leaf ile rekabet edecek.

Geçen sene Hyundai i30'un crossover versiyonu olarak piyasaya sürülen giriş seviye SUV otomobil Kona elektriklendi. Cenevre fuarı öncesi resmi tanıtımı yapılan Kona Electric, 470 km menzil ve 395 Nm tork üretebilen motoruyla Tesla Model X'in uygun fiyatlı alternatifi olmaya çalışacak.

470 km menzil sunan versiyonu 64 kW batarya ve sıfırdan 100 km'ye 7,6 saniyeden çıkabilen 198 beygir elektrik motoru ile donatılan Hyundai Kona Electric, 39,2 kW batarya sürümünde ise 131 beygirlik bir motordan gücünü alacak. Bu sürüm dahi 300 kilometrelik menzil vaadiyle tüketicilerin büyük bölümü için yeterli standartları yakalamayı başarıyor.

7 veya 8 inç büyüklüğünde ekranla donatılabilen araç içi bilgi/eğlence sistemi hem Android Auto hem de Apple CarPlay uyumlu olan elektrikli Kona, gelişmiş güvenlik özellikleriyle Euro NCAP puanlamasından beş yıldızla çıkacağından ümitli.

54 dakikada yüzde 80 şarj

Standart 7,2 kW şarj sistemiyle birlikte 100 kW DC hızlı şarj özelliği de bulunan Hyundai Kona Electric'in her iki batarya sürümü de bu özellik sayesinde 54 dakikada yüzde 80 şarja ulaşabiliyor. Yılın son çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen elektrikli SUV otomobilin 30 bin avro civarında bir fiyata sahip olacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >