ABD ürünlerine boykot: Apple'a rakip 5 dünya markası!

Android akıllı telefonlar
Android akıllı telefonlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD elektronik ürünlerine boykot açıklamasının ardından Apple'a rakip dünya markalarını ve Android ekosistemindeki tepe seviyesi akıllı telefonları bir araya getirdik. Ayrıntılar haberimizde:

Birkaç saat önce AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü organizasyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin ekonomik saldırılarıyla alakalı boykot kararı alınacağını duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde üretilen elektronik ürünler için boykot kararının ardından Vestel Elektronik hisseleri %7 artış göstererek 8.94 TL'den işlem görmeye başladı.

Elbette bu karar sonrasında yeni bir akıllı telefon alacak olan kişilerin aklına öncelikle Apple'a alternatif şirketler geliyor. Aslında birçok kişi iOS platformuna eskiden bu yana aşina olduğu için Apple ekosisteminde yoluna devam ediyor olsa da Android seçenekleri es geçmemekte yarar var. Yani diğer bir değişle Appleharicindeki diğer akıllıtelefonüreticilerini de değerlendirmek gerekiyor.

Özellikle üst seviye akıllı telefon tercih eden kişileri göz önünde bulundurarak Apple'a alternatif üreticilerin bayrak gemisi modellerini bir araya getirdik:

Şu anda Android cephesindeki en yüksek performanslı modellerden biri Galaxy S9.
Şu anda Android cephesindeki en yüksek performanslı modellerden biri Galaxy S9.

Samsung

Samsung, bu sene Şubat sonu - Mart başında Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress kapsamında yeni nesil tepe seviyesi akıllı telefonu Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerini duyurdu. Bizim de GZT.com olarak fuarda test etme fırsatı bulup ön incelemesini yayınladığımız akıllı telefonlar Samsung tarafındaki en iddialı çözümlerden ikisi olarak karşımıza çıkıyor.

Qualcomm Snapdragon 845 ve Exynos 9810 yonga setinin sunulduğu tepe seviyesi telefonlarda ekran boyutları haricinde genel olarak özelliklerin ortak olduğunu belirtmek gerekiyor. Galaxy S9'da ekran boyutu 5.8 inç seviyesindeyken daha büyük ekranlı Galaxy S9+ modelinde ise ekran boyutu 6.2 inç seviyesine çıkıyor.

Öte yandan çizim yapan ve not tutan kişiler ise Güney Koreli Samsung'un geçen hafta tanıttığı Galaxy Note 9'a yönelebilir.

Samsung menşei: Güney Kore

Samsung Galaxy S9: 4599 TL
Samsung Galaxy S9+: 4795 TL
Samsung Galaxy Note9: 6499 TL

Huawei P20 Pro'nun en dikkat çekici yanı üç arka kamera.
Huawei P20 Pro'nun en dikkat çekici yanı üç arka kamera.

Huawei

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin şu an için en iddialı modellerinden biri Huawei P20 ailesi. P20 ailesi içinde şu anda üç farklı model yer alıyor. Bunlar P20, Pro Lite ve P20 Pro olarak listeleniyor. En tepede yer alan ve Pro takısıyla tanıtılan P20 Pro'nun diğer modellerden en büyük ve bariz farkı arka kamera konusunda ortaya çıkıyor. Dünyanın ilk üç arka kameralı akıllı telefonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Huawei P20 Pro, kullanıcılar için en mantıklı seçeneklerden biri.

Huawei P20 Pro'da 6.1 inç boyutunda OLED teknolojili bir ekran yer alıyor. FHD+ yani 1080 x 2240 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen bu ekran %112'lik bir renk saturasyonu sunuyor. Huawei'nin yapay zekâ destekli Kirin 970 yongasının kullanıldığı akıllı telefonda 6 GB RAM ve 128 GB'lık depolama alanı yer alıyor.

Huawei P20: 3599 TL
Huawei P20 Lite: 2599 TL
Huawei P20 Pro: 4899 TL

Sony

Sony'nin en üst seviye akıllı telefonu şu an itibariyle XZ2 Premium. Diğer modellerde de yer aldığı üzere bu akıllı telefonda da Qualcomm'un Snapdragon 845 yongası yer alıyor. Toplamda 8 çekirdekli işlemciyle gelen bu yonga seti aynı zamanda grafik işlem birimi tarafında ise Adreno 630'u barındırıyor. Dahili olarak gelen 64 GB'lık depolama alanına ek olarak kapasite microSD hafıza kartıyla birlikte 512 GB daha yükseltilebiliyor.

19 MP + 12 MP olmak üzere çift arka kamera sisteminin kullanıldığı Xperia XZ2'de kablosuz bağlantı tarafında ise Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac ve Bluetooth 5.0 yer alıyor. Üstelik 3540 mAh kapasitedeki batarya da senaryoya bağlı olarak günlük kullanım sunuyor.

Sony Xperia XZ2 Premium: 950 euro

Sony menşei: Japonya

Bir süre önce Çin'de satışa çıkarılan Xiaomi Mi MIX 2S, kamera performansıyla dikkat çeken modeller arasında yer alıyor.
Bir süre önce Çin'de satışa çıkarılan Xiaomi Mi MIX 2S, kamera performansıyla dikkat çeken modeller arasında yer alıyor.

Xiaomi

Listedeki diğer bir Çinli akıllı telefon üreticisi ise Xiaomi. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Mi Mix 2S, bu anlamda Xiaomi tarafındaki en başarılı seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sağlamlığın ön plana tutulması adına 7000 serisi alüminyum malzemenin kullanıldığı yeni nesil akıllı telefonda 5.99 inç boyutunda IPS LCD Full HD Screen 2.0 teknolojili bir ekran yer alıyor. Çözünürlük kısmında 2160 x 1080 pikselin desteklendiği ekranda en/boy oranı ise 18:9.

Teknik tarafta en önemli ayrıntılardan biri de RAM ve depolama.Ama bu kısımda Xiami Mi Mix 2S'te birkaç farklı alternatif sunuluyor. Bu seçeneklerden biri 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı; bir diğeri 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı. Son olarak bir de 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunan en üst seviye modele yer veriliyor.

Xiaomi Mi Mix 2s: Fiyat belli değil

Xiaomi menşei: Çin

LG'den yeni bir modeli tercih edecek olan kişilerin G8 Thinq'i beklemesinde yarar var.
LG'den yeni bir modeli tercih edecek olan kişilerin G8 Thinq'i beklemesinde yarar var.

LG

Listedeki son seçenek ise LG. Güney Koreli şirket her ne kadar son yıllarda model çeşitliliğini sınırlandırmış olsa da yine de başarılı modelleriyle ön plana çıkabiliyor. Şu anda LG tarafında G7 ThinQ modeli dikkat çekiyor. Ancak buna ek olarak yeni tanıtılacak olan tepe seviyesi modeli beklemekte yarar var.

Zira G7 ThinQ'in yerini alacak olan G8 ThinQ, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 4 GB RAM / 6 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve 128 GB depolama alanı gibi seçeneklerle ön plana çıkıyor. Android 8.0 Oreo işletim sistemi kurulu olarak gelmesi beklenen yeni nesil tepe seviyesi modelin 3000 mAh kapasitede bir bataryaya sahip olacağı ve 833 dolar karşılığında alınabileceği ifade ediliyor. Elbette opsiyona bağlı olarak fiyat 900 dolar seviyesine de çıkabilecek.

LG G8 ThinQ: 833 euro (satışta değil),

LG menşei: Güney Kore

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >