A'dan Z'ye: Yeni nesil Apple AirPods hakkında bilinen tüm detaylar!

AirPods
AirPods

● Mart 2019'da tanıtılan AirPods 2 üzerinden yalnızca 5 ay geçti. Ama yeni AirPods hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor.

● Söylentiler, bu sene sonunda ya da gelecek senenin hemen başında yeni bir AirPods çıkacağı yönünde.

● Gürültü önleme, su dayanıklılığı ve siyah renk seçenekleri yeni AirPods'tan beklenenler arasında. Ama ses ya da müzik kontrolünü iyileştiren herhangi bir özellikten bahsedilmiyor. Bilinen tüm detaylar haberimizde!

İlkAirPods tam 3 yıl önce çıktı. iPhone 7 ve Apple Watch 2 ile aynı organizasyonda tanıtılan kablosuz kulaklık, aslında diğer şirketlere de yeni bir pazar açtı. Evet; daha öncesinde de Bluetooth kulaklıklar epey fazla tercih ediliyordu. Ancak AirPods sonrasında bu oran çok arttı.

İlk başlarda fiyat birçok kişi tarafından pahalı bulunmuştu. Eylül 2016 itibariyle şirket CEO'su Tim Cook şöyle bir açıklama yaptı:

  • Bazıları, AirPods'u pahalı bulabilir. Onlara herhangi bir deneyim mağazamızda AirPods'u kulağına geçirmesini tavsiye ediyorum. Bir sonraki adımları, onu satın almak olacak.

Hatta AirPods 2-3 senede öyle bir hale geldi ki şu anda Apple'ın en büyük gelir kalemlerinden birini 'giyilebilir ürünler' oluşturuyor. Son 2 senede en fazla satan Apple ürünleri listesinde de AirPods'un yeri oldukça sağlam.

AirPods'un en can alıcı noktası aslında kablosuz şarj ve geliştirilen Siri desteği.
AirPods'un en can alıcı noktası aslında kablosuz şarj ve geliştirilen Siri desteği.

Hayal kırıklığı: AirPods 2

Bu kadar iyi olan bir üründe ilk seneden sonra ikinci nesil AirPods hakkında söylentiler çıkmaya başladı. Söylentiler Mart 2019'a kadar devam etti ve sonunda bu sene tanıtım yapıldı.

İlk AirPods'un üzerine kutunun dışında gösterge LED'i, kablosuz şarj ve daha hızlı bir kablosuz bağlantı (H1 yongası sayesinde) vadeden kulaklık aslında beklentileri karşılamadı.

Yani aslında insanlar ilk nesil AirPods ile AirPods 2 arasında belirgin fark bulamadı. Dolayısıyla ilk ürüne sahip olan kişiler AirPods 2 satın almadı. Bu da satışları önemli oranda etkiledi. Çünkü Apple ekosisteminde genellikle yeni çıkan ürünler kullanıcılar tarafından çok yakından takip edilir ve hızlı bir geçiş olur. Ama AirPods 2 için aynı durum söz konusu olmadı.

Yeni AirPods'ta siyah renk seçeneği bekleniyor.
Yeni AirPods'ta siyah renk seçeneği bekleniyor.

Yeni nesil AirPods'ta beklenti çok yüksek

Mart 2019'dan bu yana da yeni AirPods hakkında söylentiler geliyor. Yani AirPods 2'nin yalnızca bir ara sıcak olduğunu ve asıl özelliklerin AirPods 3 ile (bu isimle çıkıp çıkmayacağı belli değil) sunulacağı söylenmeye başladı.

En son çıkan haberler doğrultusunda Apple'ın yeni AirPods'u hakkında bilinen tüm detayları bir araya getirdik.

2019 sonu 2020 başında çıkabilir

Öncelikle çıkış tarihinden bahsetmek lazım. Mart 2019'da tanıtılan AirPods 2'den sonra yeni AirPods'un bu sene sonunda ya da gelecek senenin hemen başında

tanıtılması bekleniyor.

Bu arada, Apple sızıntılarıyla tanıdığımız Ming-Chi Kuo da

benzer tarihleri işaret ediyor.

İki yeni AirPods çıkabilir

Apple'ın bir değil iki yeni AirPods üzerinde çalıştığı da yine söylentiler arasında. Kuo ayrıca söz bu yeni modellerden birinin tamamen yeni bir tasarıma sahip olacağını söylüyor. Diğer modelin ise eski versiyona göre yenilemeler içereceği belirtiliyor.

Yeni AirPods'tan hangi özellikler bekleniyor?

Bu kadar fazla söylentiyle birlikte elbette yeni AirPods'lardan beklenti de artıyor. Peki ama hangi özellikler bekleniyor?

Gürültü önleme

Apple'ın bir sonraki AirPodsa'unda Sony'lerdeki gibi gürültü engelleme sunulabilir. Bloomberg'den gelen son rapor, Apple AirPods'un gelecek sürümünün gürültü engelleme teknolojisini içereceği de uzun süredir belirtiliyor.

Su dayanıklılığı

Yine Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre suya yeni AirPods'un en can alıcı noktalarından biri su dayanıklılığı olacak. Yeni AirpPods'un yağmura ve tere karşı daha dayanıklı hale getirileceği söyleniyor.

Siyah seçeneği

Şu ana kadar çıkan iki model de Apple'ın tasarım felsefesi gereği bembeyazdı. Hem kulaklıklar hem de kutunun yeni modelle farklı renkler içerebileceği konuşuluyor. İlk akla gelen renk ise siyah. Ama bizde uzak bir ihtimal.

Ek özellikler

Yeni AirPods'ların yüksek hızlı kablosuz bağlantı için yeni yonga içereceği de söylentilerden biri. Tüm bu özellikler doğrultusunda fiyat da merak konusu.

Fiyat ne olacak?

Hem Bloomberg hem de Ming-Chi Kuo'ya göre yeni AirPods'lar şu ankilere oranla çok daha yüksek fiyata satılacak. Yani aslında bu da bir sonraki sürümde maliyetlerin artacağı anlamına geliyor. Göreceğiz.

Bu arada, Apple AirPods hakkında oluşturduğumuz rehberlere de göz gezdirebilirsiniz: