Adım adım internet toplumuna: Facebook profil fotoğraflarınızda ülkenizin bayrağı görülecek

Ardından ülkenizi arayarak bunu fotoğrafınızın kenarına ekleyebiliyorsunuz. Bayrağımız için arama motoruna ''Turkey'' yazarak aramanız gerekiyor.
Ardından ülkenizi arayarak bunu fotoğrafınızın kenarına ekleyebiliyorsunuz. Bayrağımız için arama motoruna ''Turkey'' yazarak aramanız gerekiyor.

Facebook Aralık ayında çalışmalarına başladığı profil fotoğrafına bayrak ekleme çalışmalarının son aşamasına geldi. Yönetim şuana kadar 200 bayrağı uygulamaya yükledi.

Facebook'un bize sunduğu filtrelemeleri ve fotoğraf eklentilerini uzun bir süre kullandık. Ancak şimdi hayata geçirilecek özellik ise biraz farklı. Hangi ülkeden olduğunuz profilinize girilmeden anlaşılacak ve belki de profilinize bakanlar sizin hakkınızda bir fikir sahibi de olabilecek.



Bunu denemek isterseniz Web'de facebook.com/profilepicframes adresine gidebilirsiniz. Bunu akıllı telefonunuzdan yapmak isterseniz ilk olarak profil fotoğrafınıza dokunup ''çerçeve ekle'yi'' seçmeniz gerekiyor. Ardından ülkenizi arayarak bunu fotoğrafınızın kenarına ekleyebiliyorsunuz. Bayrağımız için arama motoruna ''Turkey'' yazarak aramanız gerekiyor.

Mark Zuckerberg'in bu özelliği ''küresel toplum projesi'' için kullanıma açtığını söyleyenler de var. Ülkelerin ve milletlerin bölünmek istendiği bir zamanda bayraklar kişilerde şüphesiz bir ön yargı oluşturacaktır.

BONUS: Metinde geçen küresel toplum projesini YouTuber Barış Özcan tarafından dinleyin.












Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >