AirPods 2 bu yılın ilk yarısında tanıtılabilir

AirPods
AirPods

Yeni AirPods ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Her ne kadar Apple cephesinden bir onaylama olmasa da AirPods 2'nin yılın ilk yarısında tanıtılabileceği söyleniyor. Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde:

AirPods'un tanıtılması üzerinden üç yıl geçti. Haliyle yeni model hakkında söylentiler artmaya başladı. Son birkaç aydır fazlasıyla konuşulan AirPods 2 hakkında yeni ayrıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yeni modelle ilgili en önemli konulardan biri tasarım. Bildiğiniz gibi aslında AirPods ilk çıktığında tasarımı sebebiyle eleştirilmiş, kolayca kulaktan düşebileceği söylenmişti. Ancak satın alan kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte kulaklığın tasarımının ne kadar iyi olduğu ortaya çıktı. Yeni modelin tasarımı da bu sebepten dolayı AirPods üzerine kurgulanacak gibi görünüyor. Ufak revizeler olsa da tasarımının temel alınacağı konsept aslında önceki model.

Yeni özelliklerle donatılan AirPods'un bu yılın ilk yarısında tanıtılması bekleniyor.
Yeni özelliklerle donatılan AirPods'un bu yılın ilk yarısında tanıtılması bekleniyor.

Yılın ilk yarısında tanıtılabilir

Tabii tasarım kadar özellikler de büyük önem taşıyor. AirPods'un uzun kullanım süresi, işlevselliği ve hızlı bağlantısı birçok kişiyi tatmin ediyor. Ancak kullanıcıların en büyük sıkıntılarından biri aslında AirPods üzerinden çok fazla kontrol sağlanamaması. Tamam; şarkının değiştirilmesi ya da Siri'nin açılması gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ama buna ek farklı kontroller yer almıyor. Dolayısıyla AirPods 2 ile birlikte belki bu noktada önemli adımlar atılabilir.

Eski AirPods ile yeni AirPods arasında kasa değişiminin de olacağı söyleniyor. Yeni modelle birlikte şarj göstergesi kutunun dışına taşınabilir.
Eski AirPods ile yeni AirPods arasında kasa değişiminin de olacağı söyleniyor. Yeni modelle birlikte şarj göstergesi kutunun dışına taşınabilir.

Ortaya çıkan yeni söylentiler AirPods 2'nin yılın ilk yarısında tanıtılacağı yönünde. Bu modelin daha çok sağlık takip özellikleriyle ön plana çıkacağı söyleniyor. Yani aslında iPhone ya da Apple Watch'lar üzerinde yer alan Sağlık uygulaması kulaklıklar sayesinde daha fazla bilgi toplayabilir. Kulaklığa yerleştirilen sesnsörler sayesinde vücut sıcaklığı ya da benzer ölçümlerin yapılabileceğinden bahsediliyor. Ayrıca buna ek olarak gürültüönleme ya da suya dayanıklılık konusunda da çeşitli söylentiler var.

Apple tarafından herhangi bir doğrulama olmadığı için şu an ortaya çıkan bilgilerin tamamı 'söylenti' olarak kalıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >