Apple'ın Eylül etkinliğinden neler bekleniyor?

Tim Cook
Tim Cook

İsabetli Apple tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo ve Apple fanları yine görev başında. Tanıtıma bir aydan kısa süre kala etkinlikle ilgili 'tahmini' detayları paylaşmaya devam ediyor.

● Etkinliğin asıl amacı yeni iPhone'lar. Bunlar arasında bir modelde üç arka kamera bekleniyor. Yeni aileye dair en önemli ayrıntılardan biri de bu.

● Şirketin iPhone'lar haricinde de farklı ürünleri tanıtması söz konusu. Şu ana kadar ortaya çıkan sızıntılar doğrultusunda tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İsabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, Apple ürünleriyle ilgili geniş kapsamlı araştırmalar yapıp yakın kaynaklarından birçok farklı konuda bilgi ediniyor. Bu bilgileri takipçileriyle paylaşan başarılı isim, aslında ürünler çıktıktan sonra iddialarının ne kadar doğru olduğunu kanıtlamış oluyor. Böylece aslında her geçen yıl güven tazeliyor.

Yayınlanan yeni rapor, Ming-Chi Kuo'nun yeni Apple ürünleriyle alakalı bilgilerini ortaya çıkarıyor. Öngörülerde iPhone, iPad, MacBook, Apple Mac, monitör, Apple Watch, yeni AirPods ve AirPower gibi ürünler yer alıyor. Biz de tüm bu ürünleri detaylarıyla birlikte kaleme alıyoruz.

Yeni iPhone'larda arka yüzeyin buzlu cam olacağı iddia ediliyor.
Yeni iPhone'larda arka yüzeyin buzlu cam olacağı iddia ediliyor.

iPhone

Ming-Chi Kuo, 2019'da çıkacak olan iPhone'ların sahip olacağı özellikleri kısaca şu şekilde listeliyor.

    - Arka yüzeyde buzlu cam
    - Kablosuz şarj ile diğer cihazları şarj etme
    - İyileştirilmiş FaceID
    - Max modeli için üç arka kamera
    - Daha büyük batarya
    - Önceki nesil modellerle aynı boyutta ekranlar
    - USB Type-C bağlantı arabirimi

Yeni iPhone'ların tasarımı hakkında şu ana kadar çıkan en önemli ayrıntılardan biri buzlu cam. Böylece Google Pixel 3'lerin arka kısmına benzer bir yüzey sunulacağı tahmin ediliyor. Kablosuz şarj konusunda geçtiğimiz dönemlerde Huawei Mate 20 Pro'da gördüğümüz 'farklı cihazları şarj etme' özelliğinin bu telefon için de geçerli olabilir.

Gelişmiş FaceID, daha büyük batarya, eski modele oranla aynı boyutlarda ekranlar da diğer detaylar arasında. Ayrıca Apple'ın arka kamera konusunda da özellikle Max versiyonda üç lense yer vereceği tahmin ediliyor. Belki de en çok merak edilen detaylardan bir diğeri ise USB Type-C. Bu arabirimin Lightning'in yerini alabileceği söyleniyor. Göreceğiz.

Hem iPad hem de iPad mini'de birtakım düzenlemeler bekleniyor.
Hem iPad hem de iPad mini'de birtakım düzenlemeler bekleniyor.

iPad

iPad'ler için de konuşulan çok fazla detay var. Şöyle ki:

    - Daha yüksek performanslı işlemci
    - 10.2 inç'lik daha dar çerçeveli bir model
    - Daha yüksek performanslı iPad mini

Hem iPad hem de iPad mini'de güçlendirilmiş yonga seti önemli. Böylece işlemci ve grafik performansı önemli oranda artırılmış oluyor. Ek olarak 9.7 inç'lik iPad'in 10.2 inç'e çıkıp kenarlar çıtaların daha da inceltilmesi söz konusu.

MacBook Pro'da da özellikle RAM konusunda bir güncelleme olabilir.
MacBook Pro'da da özellikle RAM konusunda bir güncelleme olabilir.

MacBook

Dizüstü bilgisayar tarafında da önemli gelişmeler yaşanabiliyor.

  • - MacBook Pro için yeni 16 ila 16.5 inç'lik ekran seçeneği gelebilir
    - Yeni bir tasarım
    - 13 inç'lik MacBook Pro'ları 32 GB RAM'e yükseltmek için yeni bir seçenek

MacBook Pro'larda şu anda sunulan en büyük ekran boyutu 15 inç. Ancak yeni modellerle birlikte ekran boyutu 16 inç ya da 16.5 inç'e çıkarılabilir. Doğal olarak tasarımda da değişiklikler bekleniyor. Ayrıca şu anda mevcut 13 inç'lik MacBook Pro'da maksimum 16 GB RAM sunulurken, yeni modelle birlikte 32 GB RAM desteklenebilir.

Apple'ın silindir bilgisayarında da yine teknik tarafta değişiklikler olabilir.
Apple'ın silindir bilgisayarında da yine teknik tarafta değişiklikler olabilir.

Mac Pro

Ming-Chi Kuo, 2019'da Mac Pro'ların kolayca yükseltilebilir bileşenlere sahip olacağı söyleniyor. Ancak şimdilik bu bilgiden daha fazlası yok.

6K çözünürlükte bir monitörün tanıtılacağı da tahminler arasında.
6K çözünürlükte bir monitörün tanıtılacağı da tahminler arasında.

Monitör

Özellikle grafik / tasarım ya da video düzenlemeyle uğraşan kişiler için yeni yılda Apple'dan çok yüksek (6K) çözünürlüklü bir monitör bekleniyor. Şimdilik ekran boyutu tahmini ise 31.6 inç.

Seramik kaplamalı Apple Watch da 2019'daki tahminler arasında.
Seramik kaplamalı Apple Watch da 2019'daki tahminler arasında.

Apple Watch

Apple Watch'un da bir yol haritası var. Tahmini yeni özellikler ise şu şekilde:

    - EKG kalp atışı hızı izleme işlevinin daha geniş bir portföye yayılması
    - Seramik kaplama seçeneği

Yeni AirPods

Apple'ın çıkışından bu yana 2 yıl içinde en fazla satan ürünlerinden biri AirPods. Dolayısıyla ikinci nesli de fazlasıyla merak ediliyor. Aslında son birkaç yıldır yeni nesil AirPods fazlasıyla merak ediliyordu. Ancak çıkan ikinci nesil AirPods beklentileri karşılamadı. Yani ek olarak çok fazla detay sunmadı. Ama yeni AirPods ile bu durum ortadan kalkabilir. Ürünün ne zaman duyurulacağı ya da satışa çıkacağı şimdilik net değil. Ancak Ming-Chi Kuo yeni AirPods'un bu sene tanıtılabileceğini savunuyor.

  • - Kablosuz şarj destekleme
    - Daha iyi bir Bluetooth bağlantısı
    - Daha fazla kablosuz bağlantı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >