Android cihazlardan Gmail hesabı nasıl kaldırılır?

Google Android
Google Android

Android akıllı telefon ya da tabletler Gmail hesabıyla ilişkilendirildiğinde birçok farklı veri otomatik olarak sisteme dahil edilebiliyor ve bulut tabanlı depolama sistemi kullanılabiliyor. Ancak gerektiği durumlarda hesabı tamamen kaldırmak da gerekiyor. Peki ama Android cihazlardan Gmail hesabı nasıl kaldırılır?

Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda bulut tabanlı çözümler hayli yoğun kullanılıyor. Bu sayede uygulamalar vasıtasıyla otomatik senkronizasyon sağlanıyor ve çekilen fotoğraflar başta olmak üzere birçok farklı veri bulutta depolanabiliyor. Elbette bu doğrultuda kullanıcıların önünde ekosisteme bağlı olarak birçok farklı seçenek yer alıyor. En çok tercih edilenler ise genellikle Google ve Apple'ın kendi çözümleri oluyor.

Gmail'in senkronizasyon özelliği sayesinde normal şartlarda başta YouTube olmak üzere birçok servis verileri eşzamanlı olarak bulutta tutuyor.
Gmail'in senkronizasyon özelliği sayesinde normal şartlarda başta YouTube olmak üzere birçok servis verileri eşzamanlı olarak bulutta tutuyor.

Evet; her iki şirketin bulut depolama hizmeti de kendine has özellikler sunuyor. Google, özellikle Gmail oturumu aktif edildiğinde Drive ile birlikte önemli bir işlevi yerine getirirken; Apple'da ise doğrudan iCloud sayesinde bulut depolama konusundaki ihtiyaçları karşılıyor. Ancak bazı durumlarda hem Android hem de iPhone ya da iPad'lerde Gmail hesabını tamamen kaldırmak gerekebiliyor.

​Android cihazlardan Gmail hesabı nasıl kaldırılır?

                                    
                                    
                                    Herhangi bir cihazdan Gmail hesabını tamamen kaldırmak için uygulanacak ilk adım Ayarlar / Hesaplar / Google bölümüne erişmek. Daha sonrasında sağ üstte yer alan üç nokta simgesi vasıtasıyla "Hesabı Kaldır" düğmesini kullanarak Gmail hesabı cihazdan kaldırılabiliyor. Hepsi bu kadar.Bu işlem gerçekleştirildikten sonra başta Google ve YouTube olmak üzere Gmail ile senkronize olan birçok farklı servis pasif hale geliyor.
​Android cihazlardan Gmail hesabı nasıl kaldırılır? Herhangi bir cihazdan Gmail hesabını tamamen kaldırmak için uygulanacak ilk adım Ayarlar / Hesaplar / Google bölümüne erişmek. Daha sonrasında sağ üstte yer alan üç nokta simgesi vasıtasıyla "Hesabı Kaldır" düğmesini kullanarak Gmail hesabı cihazdan kaldırılabiliyor. Hepsi bu kadar.Bu işlem gerçekleştirildikten sonra başta Google ve YouTube olmak üzere Gmail ile senkronize olan birçok farklı servis pasif hale geliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >