Android telefonlar fiziksel güvenlik anahtarı olarak nasıl kullanılır?

Android telefon
Android telefon

Google, kısa süre önce duyurduğu özellik sayesinde Android telefonları fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanmaya imkan tanıyor. Elbette birkaç ayar yapmak şartıyla. Peki ama Android telefonlarda fiziksel güvenlik anahtarı ayarları nasıl yapılır?

Google, Android telefonlar için fiziksel güvenlik anahtarını aktif etti. Bu özellik kısaca Google servislerine erişim için telefonu güvenlik anahtarı olarak kullanmayı sağlıyor. Android 7.0 ve üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazlarda kullanılabilen bu sistem iki kademeli önlemlere göre çok daha güvenli görülüyor.

Şifrelerin korunması açısından bu yeni özelliğin önemi büyük. Dolayısıyla adımları takip ederek aktif etmekte yarar var.
Şifrelerin korunması açısından bu yeni özelliğin önemi büyük. Dolayısıyla adımları takip ederek aktif etmekte yarar var.

Android telefonlarda fiziksel güvenlik anahtarı ayarları nasıl yapılır?

Android telefonu fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanmak için yapılması gereken şeyler var. Bunlardan ilki Bluetooth'u açmak.

İkinci adımda yapılması gereken ise Windows 10, macOS ya da Chrome OS üzerinden aşağıdaki adrese girerek tıklayarak telefonu doğrulamak.

Google Güvenlik

Bu noktada Güvenlik / İki Adımlı Doğrulama / Başlayın seçeneklerine tıklamak gerekiyor.

Ardından İki Adımlı Doğrulama sayfasında aşağı kaydırıp Güvenlik Anahtarı Ekleme düğmesine tıklamak şart.

Tanımlamalar sonrasında işlem kısa süre içinde tamamlanıyor.

Bu özellik şimdilik yalnızca Google servisleriyle sınırlı kalıyor. Fakat önümüzdeki dönemlerde diğer web sitelerinin de bu desteği sunabileceğinden bahsediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >