Apple, dijital paraları yasakladığını duyurdu

Apple dijital para yasağı
Apple dijital para yasağı

Dünyanın en değerli markası Apple, iPhone ve iPad’lerde dijital para madenciliğinin yapılmasını zorlaştıracak kararlara imza atıyor.

Teknoloji firmaları arasında en yenilikçi markalar arasında bulunan Apple, dijital para madencilik uygulamalarına son vermek için harekete geçti.

Dijital para madenciliğiyle mücadelede kararlı

Dijital para üretmek için uygulamaları kullanan madencilere Apple’dan engelleme geliyor da diyebiliriz. Birçok şirket, bu durum karşısında sessiz kalıp çok fazla baş etmeye çalışmasa da Apple, dijital para madenciliğiyle mücadelede kararlı gibi duruyor.

App Store yönergelerine yeni bir dil ekleyen Apple, Donanım Uyumluluğu bölümünün altında, Apple artık ''içlerinde görüntülenen üçüncü taraf reklamları da dahil olmak üzere uygulamaların, kripto para birimi madenciliği gibi alakasız arka plan işlemlerini gerçekleştiremeyebileceğini'' belirtiyor.

Bundan sonra iPhone ve iPad’in işlemci gücünü kullanarak madencilik yapanlar eskisi gibi rahat hareket edemeyeceği gibi farklı yaptırımlarla da karşı karşıya kalacak. Bu yaptırımların arasında da bu madenciliği yapanların uygulamalarının yasaklanması ve bu kullanıcıların engellenmesi konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >