Apple dördüncü çeyrek sonuçlarını yayınladı

Tim Cook
Tim Cook

Kısa süre önce yeni nesil MacBook Air ve iPad Pro'yu tanıtarak ürünlere ilişkin önemli yenilikleri duyuran Apple, dördüncü çeyrek sonuçlarını paylaştı. Rakamlar, iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile birlikte Apple Watch Series 4'ün satışlarının memnun edici seviyede olduğunu gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, birkaç gün önce New York'ta düzenlediği etkinlikte yeni nesil MacBook Air'i ve iPad Pro'yu tanıttı. Eskiye oranla güncellenen işlemcileri, yenilenen tasarım ve teknik özellikleriyle daha ilgi çekici hale gelen ürünler, aslında Apple'ın gelir kalemlerinden yalnızca birkaçını oluşturuyor. Ancak, geniş kapsamlı düşünüldüğünde aslında şirketin en büyük gelir kalemlerinden biri 'hizmetler' bölümünden geliyor. Şirket, bu kapsamda son olarak dördüncü mali çeyrek sonuçlarını da açıkladı.

Apple'ın 1 Kasım'a ait NASDAQ borsasındaki durumu da bu şekilde.
Apple'ın 1 Kasım'a ait NASDAQ borsasındaki durumu da bu şekilde.

Toplamda 62.9 milyar dolar gelir

Apple cephesinden yapılan açıklamalar, şirketin 2018'in dördüncü mali çeyreğinde toplamda 62.9 milyar dolar gelir elde ettiği yönünde. Bu da aslında faaliyet kârının 14.12 milyar dolar seviyesine çıkmasını sağladı. Ancak bu kazanç rakamlarından biraz daha ürün bazlı bakıldığında detaylar daha net görülebiliyor.

Rakamların bu artışında iPhone Xs ve iPhone Xs Max'in payı büyük.
Rakamların bu artışında iPhone Xs ve iPhone Xs Max'in payı büyük.

iPhone'larla 46.89 milyon dolar gelir elde edildi

Ürün satışlarında iPhone'un elde ettiği rakam 46.89 milyon seviyesinde. Bu da aslında yıllık bazda artış yaşanmadığı ama çeyrek bazında %14'lük bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor. iPad satışlarında ise rakamlar 9.7 milyon adet seviyesinde. Mac'lere geçildiğinde ise çeyrek bazında %40'lık artışla 5.3 milyon adet satış gerçekleştiği görülebiliyor. Ancak bu ürünler arasında AppleWatch da büyük önem taşıyor; zira Apple Watch ve HomePod gibi ürünlerin satışları 'diğer' kategorisinde değerlendirirken rakamlarda üst seviyelere çıkılmış.

Apple CEO'su Tim Cook, rekor kırılan dördüncü mali çeyrekle alakalı olarak şunları söyledi:

  • İki milyarıncı iOS cihazımızı sattığımız yıl olan 2018, muazzam bir mali tabloyla kapatıldı. App Store'un 10.yıldönümünü kutlayan ve Apple'ın tarihin en güçlü gelir / kazancı elde ettiği bir çeyrek daha geride kaldı. Geçtiğimiz iki ay boyunca iPhone, Apple Watch, iPad ve Mac'in yeni sürümleri ve dört işletim sistemimizle müşterilerimiz için büyük ilerlemeler kaydettik.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >