Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ı kablosuz şarj edecek otomobil markalarını açıkladı

Kablosuz şarj iPhone 8 ve iPhone 8 Plıus
Kablosuz şarj iPhone 8 ve iPhone 8 Plıus

iPhone 8 ve iPhone X alacak araç sahiplerinin cihazlarını yoldayken şarj etmek isteyeceklerini düşünen otomobil firmaları son modellerle gelen kablosuz şarj özelliğin en iyisi için birbiriyle yarışıyor.

Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın kablosuz şarj özelliğini destekleyen otomobiller listesini resmi internet sayfası üzerinden paylaştı. Bu listeye göre Qi sertifikasına sahip birçok otomobil bulunuyor. Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta kablosuz şarj desteği sağlanabilmesi için Qi sertifika standartlarını kabul etmişti. Yani iPhone 8 ve 8 Plus modellerini Apple’ın piyasaya süreceği AirPower cihazının yanı sıra Qi sertifikası bulunan farklı ürünlerle de şarj edebileceğiz.

Apple'ın son modellerini kullanan araç sahipleri bu markaları tercih edecektir

İşte bazı otomobil üreticileri de araç içi teknolojileri oluştururken bunu düşünmek zorunda kaldı. 3 Kasım itibariyle satışa çıkacak iPhone X’in milyonlarca satılacağı ve kullanıcıların büyük bir kısmının araç sahibi olduğu düşünülürse bu teknoloji otomobillerde bulunması gereken önemli sistemlerden biri haline geliyor. Kablosuz şarjı destekleyen otomobillerin iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için olduğu açıklansa da iPhone X modelini bu otomobillerin şarj edeceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bazı markalar listeye giremedi

Paylaşılan markaların tüm araçları değil 2017 modellerinde sağlanan bir teknoloji olacak. Listede bulunmayan Buick, Cadillac, Chevrolet ve GMC gibi markaların ise 2017 modellerinde bu teknoloji yer almıyor. Kablosuz şarj bu markaların 2018 modellerinde yer alacak.

İşte Apple tarafından paylaşılan ve kablosuz şarj desteği sunan otomobil markalarının tam listesi:

  • -Audi
    -BMW
    -Chrysler
    -Ford
    -Genesis
    -Honda
    -Hyundai
    -Kia
    -Mercedes-Benz
    -PSA
    -Toyota
    -Volkswagen
    -Volvo

Apple'ın yayınladığı listeye ve ayrıntılı açıklamaya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >