Apple iPhone XR ne kadar sağlam?

iPhone XR
iPhone XR

Apple'ın, iPhone XS'ten 250 dolar daha ucuz olan 'nispeten ekonomik fiyatlı' iPhone XR modeli, gövdeye dayalı sağlamlık testlerinde sınıfta kalıyor. Kırılgan yapısı sebebiyle eleştirilere maruz kalan akıllı telefonda gerçekleştirilen testlere dair detaylar haberimizde:

Yeni nesil iPhone'larla alakalı kapsamlı bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Hatta şu ana kadar hem iPhone Xs hem de iPhone Xs Max ile ilgili birçok farklı test yayınlandı. Son olarak satışların başlamasıyla birlikte iPhone XR tarafında da benzer testlerin sayısı artmaya başladı. Son olarak, iPhone XR'ın gövde sağlamlığını konu alan yeni bir video daha paylaşıldı.

iPhone XR gövdesi beklendiği kadar sağlam değil

Apple ekosistemiyle alakalı kapsamlı bilgiler paylaşarak testler yayınlayan SquareTrade,bu kez de iPhone XR'ı konuk ederek az önce de bahsettiğimiz gibi gövde malzemesinin sağlamlığını test etti.

Testlerde dikkat çeken en önemli ayrıntılardan biri ön ve arka yüzeyin hızlıca kırılabiliyor oluşu. Videonun ilk saniyelerinde de bahsedildiği gibi iPhone XR, aslında iPhone XS'in 250 dolar daha ucuza satılan nispeten ekonomik fiyatlı modeli. Dolayısıyla fiziksel özellikleri ve sağlamlığı da en fazla merak edilen iPhone'lardan biri.

iPhone XR testlerinden çıkan sonuç aslında telefonu kılıfla kullanmanın çok daha güvenli olacağı yönünde.
iPhone XR testlerinden çıkan sonuç aslında telefonu kılıfla kullanmanın çok daha güvenli olacağı yönünde.

Test sonucunda karar ortak: Kılıfla kullanmak daha güvenli

Aslına bakılırsa telefonun ön yüzü yere bakacak şekilde düştüğünde ön cam tamamen parçalanıyor ve cihaz kullanılamaz hale geliyor. Benzer durum aslında arka kısım için de geçerli. Zaten 1 dakikalık videoda fiziksel olarak telefonun ne kadar hasar aldığı net bir şekilde görülebiliyor. Dolayısıyla bu testler sonrasında iPhone XR satın alacak kişilerin çeşitli kılıflarla birlikte telefonu ekstra korumaya alacağı kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >