Apple yanlışlıkla eski iOS sürümlerini piyasaya çıkardı

Apple
Apple

12 Ocak gecesi yaşanan oldukça kısa süreli hata dolayısıyla kullanıcılar eski iOS sürümlerine resmen geçiş yapabildi. iOS 11'den şikayetçi olan çok sayıda kullanıcı iOS 10, iOS 9 ve hatta iOS 6.1.3'e kadar gerilemek zorunda kaldı.

iOS 11 ile birlikte hayatımıza giren birçok verimlilik ve güvenlik sorunları çok sayıda iOS kullanıcısını ciddi seviyede canından bezdirmiş durumda. Gerçekleşen tüm bu sıkıntılar üzerine bir de Apple'ın yeni iOS sürümüyle birlikte eskimekten kurtulamayan iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını ilan etmesiyle birlikte kullanıcılar, Apple'ı eleştiri bombardımanına tuttu. Şirkette dün gece itibarıyla yaşanan kısa süreli aksilik ise tüm bu problemlerin tuzu biberi oldu. Apple'ın dünkü hatasıyla birlikte eski iOS sürümlerine geçiş resmen mümkün hale geldi.

Çok sayıda kullanıcı aynı sıkıntıyı yaşıyor

Bir yanlışlık eseri eski iOS sürümlerini imzalayan Apple, çok sayıda kullanıcının eski iOS sürümlerine resmi anlamda geçiş yapmasına imkan tanıdı. Reddit üzerinden yayınlanan rapor doğrultusunda, bir grup kullanıcı iOS 10, iOS 9 hatta iOS 6.1.3 sürümüne kadar geri dönmek durumunda kaldı. iOS'un eski günlerini özleyen çok sayıda iPhone kullanıcısı, Apple'ın bu hatasını fırsata çevirerek eski sürümlere geçişini yaptı. Normal şartlarda Apple, yeni bir iOS güncellemesi yayınladığında o sürümü imzalar ve kullanıcılar bu sayede cihazlarına yeni iOS sürümünü kurabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >