Apple'dan Face ID sensör üretimine 390 milyon dolar yatırım

iPhone X
iPhone X

Parmak izi okuyucudan yüz tanıma teknolojisine geçiş yapan Apple, gelecek iPhone modellerinde kullanacağı sensörleri ABD'de ürettirecek. Yerli üretimin firmaya maliyeti 390 milyon dolar olacak.

Ürünlerinin kısmen de olsa ABD'de üretilmesi için bir milyar dolarlık yerli üretim fonu oluşturan Apple, fon kapsamındaki en büyük yatırım harcamasını gerçekleştirdi. Amerikan Finisar firmasına Face ID sensörünün üretimi için 390 milyon dolar yatırım yapan teknoloji devi, böylece gelecek iPhone modellerinde yüz tanıma teknolojisiyle yoluna devam edeceğini doğrulamış oldu.

390 milyonluk yatırım, Finisar'a Teksas'ta tahsis edilen 65 bin metrekarelik tesiste üretim yapma, ar-ge ve üretim ekiplerini kuvvetlendirmek için 500 yeni çalışan işe alma imkanı sunacak. iPhone X'teki VCSEL sensörü dışında AirPod'lardaki yakınlık sensörünün de tedariğinden sorumlu olan şirket, 2018 ikinci yarısında ABD'de üretime başlamayı planlıyor. Apple ise bu yatırım karşılığında Finisar'dan 10 kat daha fazla yerli üretim sensör almayı taahhüt ediyor.

Corning'e 200 milyon dolar yatırım yapmıştı

Apple'ın yerli üretim fonu, daha önce dayanıklılığı artırılmış cam çözümü Gorilla Glass'ın mucidi Corning için kullanılmıştı. 200 milyon dolar yatırımla ABD'de binden fazla Amerikan vatandaşına istihdam oluşturan Apple, Trump yönetimine verdiği sözü tutarak yüksek teknoloji ürünlerin üretimini Amerika'ya çekmiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >