Apple'ın sürücüsüz aracı dalga konusu oldu: Dev sensörler

Apple, otonom araç üretiyor.
Apple, otonom araç üretiyor.

Otonom araç teknolojileri üzerinde yoğunlaştırdığı çalışmalarla dikkat çeken teknoloji devi Apple yeni sürücüsüz aracından bir görüntü Twitter'da paylaşıldı.

Apple'ın sürücüsüz araçlar üzerinde yaptığı çalışmalar merakla takip edilirken Project Titan ismindeki yeni çalışmanın bir ürünü dün gece itibarıyla ilk kez Twitter'da görüntülendi. Aracın üzerine konumlanmış ve klasik Apple görünümünü yansıtan beyaz plastikle kaplanmış durumdaki sensörler, 6 farklı Velodyne üretimi LIDAR, birkaç tane radar ünitesi ve kameralardan oluşuyor. Videoyu Twitter kullanıcılarıyla paylaşan MacCallister Higgins isimli kullanıcı, otonom araçlara dair çalışmalar yapan Voyage şirketinin de kurucusu. Higgins, araçla ilgili Twitter'da yaptığı paylaşımda ona "The Thing" yani "Şey" demeyi tercih ederek sensörlerle dalga geçmeyi ihmal etmedi.

Apple, özellikle kendisiyle özdeşleşmiş alandaki üretimleri dışında otonom araç sektöründe yeni sayılıyor. Twitter'a sızan görüntülerdeki gerçeklik de Apple'ın bu teknolojiye olan uzaklığını gözler önüne seriyor denilebilir. Özellikle Tesla yahut Waymo araçlarla mukayese edildiğinde dışarıdan görünen sensörler başta olmak üzere birçok kusurla karşılaşmak mümkün. Muadil araçlarda herhangi bir görünür sensör bulunmaması Apple tarafından nasıl atlanmış bilinmiyor... Apple, çalışmalarını yoğunlaştırdıkça Apple logolu olmasa da Apple yazılımını kullanan otonom araçlarla sık sık karşılaşacağız gibi duruyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >