Apple'ın sürücüsüz otomobil projesindeki 200 kişinin departmanı değişiyor

Apple sürücüsüz otomobil
Apple sürücüsüz otomobil

Project Titan ismiyle şu ana kadar sürücüsüz otomobil konusunda önemli çalışmalar yapan Apple, büyük transferlerle ekibi genişletirken kısa süre önce çok önemli bir karar aldı. Detaylar haberimizde:

Apple ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Gerek yasaklanan iPhone'lar, gerekse yeni modellerde beklenen satış rakamlarına ulaşılamaması şirketi epey zorluyor. Bu sebeple farklı alanlarda (sağlık, Netflix benzeri bir içerik platformu vs) çalışmalar yapan Apple, sürücüsüz araç projesinde de birtakım değişikliklere gidiyor.

200 kişinin görevi değişiyor

Project Titan olarak isimlendirilen 'otonom araç' projesinde çalışan 200 kişinin görevi değiştirildi. Tabi durum böyle olunca bu projeye getirilen önemli isimler de aslında görev değişiklikleriyle gündeme geliyor. Bunlardan biri de Tesla'dan Ağustos'ta transfer edilen Doug Field.

gzt

Konuyla alakalı açıklamalar yapan Apple sözcüleri, bu 200 kişi için şirket içinde farklı görevlendirmeler yapılacağının altını çiziyor. Hatta tam açıklama metni şu şekilde:

  • Apple'da otonom araçlar ve ilgili teknolojiler hakkında yetenekli bir ekibimiz var. Bu ekip 2019 yılında bazı kilit bölümlere odaklanırken, bazı üyeleri makine öğrenimi gibi farklı alanlara yönelecek.

Böylece aslında Apple'ın 'sürücüsüz otomobil' konusundaki çalışmaları belirli bir süre yavaşlatacağı anlamına geliyor. Projeiçin toplamda 1000 kişinin çalıştığı düşünüldüğünde aslında 200kişide gerçekleşen bir departman değişikliği şirketin bu alandaki iş gücünü azalttığı anlamına geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >