Apple'ın ücretli abonelik servislerinde fiyatlar belli oldu

Tim Cook
Tim Cook

Apple'ın bu akşam düzenleneceği etkinlikte tüm detaylarını açıklayacağı ücretli servisleriyle alakalı fiyat bilgisi gelmeye başladı. Tüm detaylar haberimizde:

Apple'ın ücretliabonelikservisi uzun süredir konuşuluyor. Şirketin özellikle Netflix'e rakip olacak bir dizi / film platformuyla ön plana çıkacağı söyleniyor. Hatta bugün düzenlenecek olan organizasyonda konuyla alakalı detayların netleşeceği biliniyor. Ancak bunun öncesinde abonelik servisinin fiyatları belli oldu.

Apple'ın ücretli haber servisinin de aylık 10 dolardan kiralanacağı söyleniyor.
Apple'ın ücretli haber servisinin de aylık 10 dolardan kiralanacağı söyleniyor.

Tahmini fiyat aylık 10 dolar!

Wall Street Journal'ın yayınladığı bilgilere göre kullanıcıların aylık abonelik için 10 dolar ödemesi gerekiyor. Bu pakete Showtime,HBO ve Starz gibi kanalar da dahil. En dikkat çekici detay ise yalnızca HBO'nun zaten kendi abonelik sisteminde 15 dolar aylık ücrete sahip olması. Yani Apple kendi servisini ve az önce bahsettiğimiz kanalların tamamını çok daha uygun fiyattan dolardan kiralıyor.

Dizi / film platformuna ek olarak bir de haber servisinden bahsediliyor. Tabii bununla alakalı fiyat bilgisi de sızmış durumda. Tahminler haber servisinin de aylık 10 dolar olacağı yönünde. Toplamda 200'den fazla dergi ve gazetenin yer alacağı bu sistemde de isteyenler özel filtrelemeyle kendi istediği kategorideki ürünleri listeleyebilecek.