Apple’ın yeni habitatı: ‘Kanada’da elma devri başlıyor!’

Apple yeni binası tasarımıyla görenleri hayran bıraktı.
Apple yeni binası tasarımıyla görenleri hayran bıraktı.

Teknoloji devi Apple, Kanada Vancouver’da yeni bir ofis açmak için çalışmalara başladı. Şirketin, ‘Fütüristik kule’ olarak tanımlanan binanın iki katını kiralayacağı aktarıldı. Ofisin ilginç ve yenilikçi tasarımı görenlerin ilgisini çekti.

Apple’ın “fütüristik bir kule” olarak nitelendirdiği Vancouver’daki ilginç tasarımıyla dikkat çeken ‘400 West Georgia’ binasında açacağı ofis birçok Apple tutkunu için ‘ilgi odağı’ konumunda yer alıyor. Şirketin, ‘kilit kiracı’ konumunda olduğu belirtiliyor ayrıca ofisin taşınma sürecinin 2020 yılının bahar ayında tamamlanması planlanıyor. 24 katlı binada Apple’ın iki farklı kat kiraladığı da gelen bilgiler arasında.

Apple'ın çok tanıdık bir komşusu var: Amazon.
Apple'ın çok tanıdık bir komşusu var: Amazon.
  • Kilit Kiracı Nedir?
  • Katları kiralık olan bir binanın en çok gelir getiren kiracısı olarak tanımlanabilir.

Japonlara özgü kağıt fenerlerden ilham aldığı söylenen bina, devasa cam küplerden oluşuyor. Binanın inşaasını üstlenen şirket Westbank’ın web sitesinde yer alan bilgiye göre bina toplam 367.000 metrekare olacak.

Fütüristik yapısıyla dikkatleri çeken Apple'ın yeni binası.
Fütüristik yapısıyla dikkatleri çeken Apple'ın yeni binası.

Apple’ın Kanada’daki yeni yerleşkesinde oldukça önemli de bir komşusu var. Amazon, Apple’a oldukça yakın bir noktaya konumlanmış durumda. Şirketin, ‘400 West Georgia’ binasının tam karşısındaki eski bir posta merkezini yenileme aşamasında olduğu konuşuluyor.

Yeni ofisin dış cephesi cam ile kaplı.
Yeni ofisin dış cephesi cam ile kaplı.

Apple, 2015 yılında Kanada genel merkezini, Toronto'nun eteğindeki, Eaton Center mağazasına yakın ofislerine taşımıştı. Web sitesinde, Apple şu anda Kanada'nın genel merkez adresini Toronto'daki 120 Bremner Bulvarı olarak gösteriyor.

Yeni ofis binasında tüm detaylar düşünülmüş.
Yeni ofis binasında tüm detaylar düşünülmüş.

Apple Park da benzer bir etki oluşturmuştu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Apple Park’ın Nisan 2017’de açılışı yapılmasına rağmen inşaatı hala sürüyor. 2000’den fazla çalışana ev sahipliği yapan bina yeşil alanları ve büyüklüğüyle herkesi hayran bırakmıştı. Tamamlandığında 12.000 çalışana ev sahipliği yapması ve %80'lik kısmının yeşil alan olması planlanıyor. Steve Jobs bu alanın tasarlanma sürecinde ofis görüntüsünden çok doğal bir yaşam alanı görüntüsü sağlanmasını istemişti. Apple Park bu isteğe tamamen uygun şekilde inşa edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >