Araştırma sonucu: 'Çevrimiçi oyun oynayanlar daha başarılı'

Avustralyalı bilim insanlarına göre online oyun oynayanlar daha başarılı oluyor.
Avustralyalı bilim insanlarına göre online oyun oynayanlar daha başarılı oluyor.

Avustralya'da faaliyet gösteren bir bilim akademisinin yaptığı araştırmaya göre online oyun oynayan öğrencilerin oynamayanlara nazaran çok daha başarılı olduğu ortaya kondu.

Yıllar boyunca oyun oynadığımız zamanlarda derslerimizde başarılı olamayacağımız düşüncesine sahip bir şekilde yaşadık. Bu inanış, birçok öğrencinin ailesiyle arasını bozmak da dahil olmak üzere ciddi sıkıntılarla karşılaşmamıza neden oldu. Özellikle online oyunlar, bir dönem psikolojik danışmanlık sağlayan servisler tarafından ciddi araştırmalara tabi tutulmuştu. Böylesine bir eğlenceyi bağımlılığa dönüştürmek sıkıntılı gözükmekle birlikte Avustralya'da yapılan araştırmanın sonuçları şaşkınlık oluşturdu. Avustralyalı bilim insanlarına göre online oyun oynayan öğrenciler oynamayanlara nazaran çok daha başarılı oluyor.

E-spor endüstrisindeki gelişim de 'oyun dünyasındaki' büyümeyi gözler önüne seriyor.
E-spor endüstrisindeki gelişim de 'oyun dünyasındaki' büyümeyi gözler önüne seriyor.

12.000'den fazla Avustralyalı lise öğrencisini kapsayan araştırma, online oyun oynayan öğrencilerin derslerinde daha başarılı olabildiğini ortaya koyuyor. Fen, okuma ve matematik alanlarında yüksek seviyede başarı elde eden öğrencilerin bu oyunları oynamakla anlama ve hesap becerisinin geliştiği gözlemlendi.

Melbourne'deki RMIT Üniversitesi'nce yapılan araştırmaya göre, her gün bilgisayar oyunu oynayan oyuncular matematikte oynamayanlara göre 15 puan daha yüksek puan alabiliyor. Bu oran, fen için 17 puana kadar çıkabiliyor. Online oyunların oyunculardan beklediği hesaplar, gerekli bileşenlerin tespiti gibi konular öğrencilerin derslerinde de referans olabilecek seviyede faydalı olabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >