Atari’nin kurucusu Ted Dabney hayatını kaybetti

​Atari’nin kurucusu Ted Dabney hayatını kaybetti
​Atari’nin kurucusu Ted Dabney hayatını kaybetti

Oyun tarihini bizzat yazan ve Atari ile milyonlarca insanı kendi hayatına adapte etmeyi başaran Ted Dabney kısa bir süre önce kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Oyun dünyasının zirve dönemlerine damga vurmuş, en etkili erken dönem isimlerinden biri olan Ted Dabney hayatını kaybetti. Nolan Bushnell ile birlikte kurduğu Atari’yi bambaşka seviyelere taşımayı başaran ve büyük bir üne kavuşan Dabney, yemek borusu kanserine yenik düştü. Tedavi çalışmalarına ve onlarca ilaca rağmen yaşama tutunamayan Dabney, 81 yaşındaydı.

Dabney ve Bushnell'in dostlukları, kısa süreli kesintilere rağmen uzun yıllar devam etti.
Dabney ve Bushnell'in dostlukları, kısa süreli kesintilere rağmen uzun yıllar devam etti.

En yakın arkadaşıyla küslükleri uzun sürmedi!

Ted Dabney ve Bushnell, ticari olarak ilk satın alınabilen arcade oyun olan Computer Space’i üretti. Dabney bunun dışında eski bir asker olarak da ülkesinde oldukça tanınan biri. Ordudan ayrıldıktan sonra Bank of America ve HP’de teknoloji kategorisinde çalışmalar yapan Dabney, asıl patlamasını Atari’nin kitlelere mal oluşundan hemen sonra yaptı. Eski dostu ve Atari’nin kurucu ortaklarından Bushnell ile yaşadığı kriz sonucu Atari’den ayrılan Dabney, uzun yıllar sonunda eski dostuyla yeniden barıştı ve Pizza Time Theater’da çalışmaya başladı. Dostlukları küslüklerinin önüne geçen ikili, 26 Mayıs 2018 günü Ted Dabney’in ölümüyle ilk kez ayrılmış oldu…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >