Audi'nin otonom elektriklisi Aucion, Tesla'ya rakip olabilir

Audi Aicon
Audi Aicon

Elektrikli otomobil denince akla ilk olarak Tesla gelse de farklı markaların yeni araçları bu algıyı değiştirmek için birbirinden etkileyici araç tasarımlarına imza atıyor.

Elektrikli bir geleceği hayal eden Tesla bu hayal için farklı tasarımlarla farklı maddi durumlara hitap eden otomobiller üretmeye devam ediyor. Ciddi satış rakamlarını yakalamayı başaran şirketin bu alanda lider olduğu birçok kişi ve kurum tarafından benimsenmiş durumda.

Elektrikli otomobilde geride kalmak istemeyen Alman otomobil üreticisi Audi de 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni bir konsept araç tanıttı. Benzine veda edişe adım adım yaklaştığımız bu dönemde Audi de elektriğe dönüşe sinyal vermiş oldu. Aicon isimli elektrikli otomobilin 700 km menzile sahip olduğu iddia ediliyor.

Aicon'un bu menzilinin oldukça fazla olduğu söylenebilir. Öyle ki Tesla Model S P100D’nin menzili 337 km.
Aicon'un bu menzilinin oldukça fazla olduğu söylenebilir. Öyle ki Tesla Model S P100D’nin menzili 337 km.


Pedal ve direksiyon bulunmuyor

Direksiyon ve pedalı olmayan otonom Aicon, iletişim teknolojisinin tüm imkanlarını ve ergonomisini sunan bir iç tasarıma sahip. Dört kapılı bir tasarıma sahip otomobilin iç ve dış tasarımı ise gelecekten görüntüler veriyor. Otomobil içinde televizyon izlemek ve telekonferans görüşmesi yapmak gibi gündelik ihtiyaçlar rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor. Yolculara yeni bir hareketlilik dünyası açtığı söylenen Aicon’un yüzde 80’e kadar şarj olma durumu 30 dakika içinde sağlanabiliyor. Audi, bu özelliklerle ortaya çıkaracağı bir Aicon’un üzerine düşerse Tesla’nın Model S modeliyle rekabet içine girebilir. Uzun hüzmeli farlara yer verilmeyen otomobilde lazer ve radar algılama sistemiyle karanlıkta da görüş sağlanacak. Böylece güvenli bir yolculuk olacak ve engeller önceden tespit edilecek.


Audi Aicon’un bazı teknik özellikleri:

  • Uzunluk: 5,5 metre
    Çekiş: Dört tekerden
    Motor: Ön ve arka akslarda toplam dört elektrikli motor
    Beygir: 350
Bu aracın konsept olarak tanıtıldığını düşünürsek önümüzdeki yıllarda yollarda görmek biraz zor.
Bu aracın konsept olarak tanıtıldığını düşünürsek önümüzdeki yıllarda yollarda görmek biraz zor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >