Avrupalılar artık AB'nin herhangi bir yerinde Netflix'ten yararlanabilecek

Netflix
Netflix

Netflix’ten de gezmekten de vazgeçemeyen Avrupalıları büyük bir rahatlığa kavuşturan karar Avrupa Birliği tarafından alındı.

Netflix başta olmak üzere, internet üzerinden film ve dizi içeriği sunan medya portalları Nisan itibariyle Avrupa Birliği ülkelerinde birlik dışında kaydedilmiş abonelikler için de erişilebilir olacak. Dijital ortak Pazar girişimi çerçevesinde üye ülkeler arasındaki dijital sınırları kaldırmaya yönelik adımlar atmaya devam eden AB, şimdi de yeni dijital medya taşınabilirliği kurallarını hayata geçirdi.

Büyük bir engel ortadan kalktı

Gelişmeyle ilgili Euronews haber sitesine konuşan Avrupa Tüketici Örgütü yöneticilerinden Ursula Pachl, şunları kaydetti: Pek çok tüketici sadece abonelik haklarını seyahatleri süresince de kullanmakla kalmayıp, diğer ülkelerdeki dijital içeriğe erişimden de faydalanmaktan memnun olacak. Bir ülkeyi ziyaret ettiniz ve o sırada ülkenizdeki abonelik haklarınızın sağladığı portalda neler olup bitiyor neler yenilenmiş, bunları öğrenmek istiyorsunuz. Bu mümkün değildi.

‘Çevrimiçi İçerik Hizmetlerinin Taşınabilirliği Hakkında Yönetmelik’ olarak adlandırılan yeni bir AB yönetmeliği, herhangi bir Avrupa vatandaşının, Netflix ve Amazon Prime dahil olmak üzere AB’ye üye olan herhangi bir yerinde abone hizmetlerine erişmesini sağlayacak.

Özetle, bir ülkede bazı içeriklere ulaşım yasaksa gidilen AB ülkesinde eğer o içerik izlenime açıksa yasak olan ülkede üyelik açan kişi o içeriğe erişebilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >