Ay'da hızlıca hareket eden uçan disk şeklindeki cisim: İnsan yapımı değil

6 Aralık'ta yayınlanan bir videoda, Ay yüzeyinde hızlıca hareket eden disk şeklinde bir cisim gözlendi. Bilim insanları ne olabileceğini tartışıyor. Çok akıllı bir türe yani uzaylılara ait olabileceği teoriler arasında.

Florida'daki Miami Gözlemevi'nden bu ayın başlarında yapılan canlı yayın sırasında, Ay'ın yüzeyinde bir cismin çok hızlı bir şekilde hareket ettiği gözlendi. Ünlü teorisyenler bunun çok akıllı bir tür olduğunu iddia ediyorlar.

UFO'ya benziyor

UFO konusunda yaptığı araştırmalarla tanınan Scott C. Waring, UFOsightingsdaily.com'da yazdığı makalede görünen cismin insan yapımı olamayacağını, çünkü enerji için gerekli olan güneş panellerinin bulunmadığını söylüyor. Ayrıca araçta iletişim için de bir anten bulunmadığını belirten teorisyen, cismin biyomekanik yapıda olan bir UFO'ya benzediğini söyledi.

UFO'lar hakkında bir el kitabı bulunan Nigel Watson ise, görüntülerin çok etkileyici olduğunu ancak yine de UFO olduğunu söylemek için çok erken olduğunu belirtti. Nigel Watson'un sözleri şöyle: "Olasılıklar arasında Ay'ın yüzeyinden geçmiş bir uydu olduğunu söyleyebiliriz. Teleskopu Ay'ın üzerine doğru tutup görüntüleri büyüttüğümüzde nesne giderek bulanıklaşıyor, bu sebeple fazla bir detaya ulaşamıyoruz. Bunun dışında cisim, Dünya atmosferinde seyir halinde bulunan astronomik enstrümanlardan bir tanesi olabilir."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >